Stiri

Dimineața Nebună. Un preot catolic trebuie să refacă slujbele de botez făcute în ultimii 20 de ani. AUDIO

Dimineața Nebună. Un preot catolic trebuie să refacă slujbele de botez făcute în ultimii 20 de ani. AUDIO
Dimineața Nebună. Un preot catolic trebuie să refacă slujbele de botez făcute în ultimii 20 de ani. AUDIO [Sursa foto: PixaBay]
Un preot catolic a oficiat greșit slujbele pe care le-a făcut în ultimii 20 de ani, așa că ele trebuie refăcute.

Un preot catolic din Phoenix, Arizona a efectuat greșit slujba de botez timp de 20 de ani, motiv pentru care toți copii botezați în acest timp trebuie să fie rebotezați.

Citeste si: Dimineața Nebună: O parcare urmează să fie construită în jurul a șapte morminte în Petroșani

Ce a greșit preotul în slujba de botez?!

Informația a fost dată publicității de episcopul Thomas Olmsted din Phoenix.

„Pe cât de greu de aflat, pe atât de greu de anunțat. Cu sinceră preocupare pastorală i-am informat pe credincioși că botezurile făcute de reverendul Andrés Arango, din Dieceza de Phoenix, nu sunt valide. Nu cred că părintele Andrés a avut vreo intenție de a le face rău credincioșilor sau de a-i priva de harul botezului și al sacramentelor”, a spus episcopul Thomas Olmsted în scrisoare, conform americanpost.news,

scrie Observator

Și totuși? Ce se poate face greșit în timpul unei slujbe de botez? Ei bine, se pare că preotul a folosit formula „Vă botezăm în numele Tatălui, al Fiului și al Sfântului Duh", care nu este valabilă. Problema folosirii pluralului este că nu comunitatea este cea care botează, ci doar Hristos, a explicat episcopul.

În acest sens, episcopia a postat un formular de contact și le-a transmis enoriașilor că toți cei care cred că au fost botazați greșit, să revină pentru a fi botezați din nou.

„Dacă ai fost botezat cu cuvinte greșite, înseamnă că botezul tău este invalid și nu ești botezat. Trebuie să fie botezat”, a declarat dieceza din Phoenix.