Stiri

Dimineața Nebună. Armata din Brazilia a investit în pastile pentru potență. Oamenii sunt scanadalizați. Audio

Dimineața Nebună. Armata din Brazilia a investit în pastile pentru potență. Oamenii sunt scanadalizați. Audio
Armata din Brazilia a investit în pastile pentru potență. Oamenii sunt scanadalizați. Audio  [Sursa foto: PixaBay]
Armata braziliană este acuzată că a cumpărat pastile pentru potență pentru soldați. Cum a argumentat Ministrul Apărării această situație?!

Armata din Brazilia este acuzată că a investit bani în peste 35.000 de tablete de pastile pentru potență. Descoperirea a fost făcută de către deputatul de centru-stânga Elias Vaz, care afirmă că a cerut o explicaţie Ministerului Apărării cu privire la această comandă „imorală". Parlamentarul a obținut aceste informații de pe Portalul guvernului privind transparenţa, care permite consultarea, la cerere, a datelor privind cheltuielile publice, conform Agerpres, citat de Digi 24.

„Spitalele duc lipsă de medicamente, însă (preşedintele) Bolsonaro şi clica lui cheltuiesc banii publici pentru a cumpăra mici pastile albastre", a declarat deputatul.

Documentele privind achiziția nu arată numele medicamentului, însă arată aprobarea achiziţionării a mii de comprimate care conţin „sildenafil", substanţa activă a celebrului medicament folosit pentru tratarea disfuncţiei erectile. 

Controversa este cu atât mai mare cu cât, în trecut, şeful statului „s-a folosit de dreptul său de veto pentru a se opune unui proiect de lege care prevedea distribuirea gratuită de absorbante pentru femeile sărace".

Despre acest subiect au discutat și Mishu și Cosmin în Dimineața Nebună. 

Cum a explicat Ministerul Apărării această achiziție?! 

Ministerul Apărării a emis un comunicat de presă prin care explică faptul că pastilele sunt „destinate tratamentului pacienţilor care suferă de hipertensiune arterială pulmonară", medicamente precum Viagra permiţând, de asemenea, dilatarea vaselor pulmonare.
Cu toate acestea, internauții nu au ezitat să taxeze dur această decizie a autorităților de a cumpăra pastilele.


„Cu aceste pastile, armata va putea să dea şi mai mult doi bani pe democraţie", a glumit site-ul satiric Sensacionalista.