• Aiud 95.2
 • Alba-Iulia 99.7
 • Bacău 88.8
 • Bârlad 104.9
 • Bistrița 97.3
 • Botoșani 91.1
 • Brașov 91.9
 • București 88.0
 • Buzău 96.7
 • Câmpeni 96.2
 • Câmpina 88.6
 • Cluj-Napoca 101.5
 • Constanța 96.9
 • Craiova 92.0
 • Focșani 95.3
 • Piatra Neamț 102.3
 • Ploiești 88.3
 • Râșnov 104.5
 • Sibiu 88.4
 • Sinaia 103.6
 • Tg. Mureș 106.4
 • Timișoara 93.9
 • Tulcea 91.4
Stiri

Detalii cutremurătoare în cazul fotbalistului de 19 ani care s-a înecat în râul Olt: "Putea să fie salvat. Nimeni nu a luptat pentru el"

Detalii cutremurătoare în cazul fotbalistului de 19 ani care s-a înecat în râul Olt
Flavius Magraon [Sursa foto: Facebook, captura video, colaj Radio Impuls]
Sfârșit tragic pentru Flavius! Fotbalistul de 19 ani a fost filmat în timp ce lupta cu disperare pentru a se salva din apele Oltului.

Flavius Magraon, jucătorul celor de la CSM Slatina, a murit din cauza unui accident nefericit cu skijet-ul. Tânărul a fost căutat de scafandri, dar din păcate, a doua zi a fost scos din apă fără viață. Totul a pornit când acesta, alături de câțiva prieteni, au petrecut în zona respectivă, iar după ceva timp, fotbalistul de 19 ani a decis să urce pe skijet alături de un adolescent de 17 ani. Cel care a fost la cârma scuterului era minorul, care consumase băuturi alcoolice și ar fi „început să facă tumbe”.

În acest mod, cei doi tineri au căzut de pe skijet.

Atacantul împrumutat de Slatina la Petrolul Potcoava, în Liga 3, Flavius Magraon a fost golgheter în sezonul 2023-2024. Antrenorii, colegii, prietenii și toți cei care l-au cunoscut sunt cu toţii afectați de această tragedie. Familia îndurerată și apropiații l-au condus pe ultimul drum în ziua în care a fi trebuit să ia parte la absolvirea liceului, însă nu a mai apucat momentul.

Mai mult, tânărul ar fi trebuit să susțină probele pentru Academia de Poliție și se pregătea de susținerea Bacalaureatului.

"Vreau să atrag atenţia asupra nepăsării oamenilor, asupra faptului că Flavius putea fi salvat. El era atât de săritor şi nimeni, nimeni nu a luptat pentru el", spune prietena lui Flavius.

Detalii cutremurătoare în cazul fotbalistului de 19 ani care s-a înecat în râul Olt
Flavius Magraon[Sursa foto: Facebook]

Familia fotbalistului de 19 ani trece printr-o durere cruntă. Sfâșiată de durere, mama lui Flavius a făcut o serie de mărturisiri dureroase despre ziua în care fiul ei s-a stins din viață.

Băiatul i-ar fi spus atât ei, cât și tatălui său, că merge la grătar cu câțiva prieteni, însă nimeni nu și-ar fi imaginat că acesta nu se va mai întoarce niciodată acasă. Potrivit datelor, petrecerea a avut loc în localitatea Verguleasa, fiind prezente aproximativ 20 de persoane.

„A fost, în primul rând, acordul nostru, că noi ştiam unde se duce. Pe noi ne-a înştiinţat copilul. S-au dus la un grătar”, a spus mama lui Flavius.

Flavius a murit înecat în apele râului Olt: "C um poți să stai pe ponton, să vezi un om că se îneacă și să nu faci nimic, nici măcar să-i arunci o vestă”.  

Accidentul cumplit a avut loc sâmbătă, 1 iunie, în jurul orei 18,00, pe raza localității Verguleasa din județul Olt. Imaginile redau clipele de groază imediat după accident. Două skijet-uri se apropie de cei doi tineri aflați în apă. Flavius, care nu știa să înoate, se află mai aproape de mal, dar nu reușește să se agațe de skijet.

În timpul acesta, David este salvat, iar vocile martorilor se aud strigând disperate: „Du-te, că se îneacă ăla, bă! S-a înecat, bă! S-a înecat, mânca-ți-aș sufletul!”.

Imaginile au avut un impact extrem asupra prietenilor și cunoscuților lui Flavius. O tânără care îl cunoștea bine a declarat pentru „ Adevărul ” că este șocată de lipsa de reacție a celor prezenți. „ Sunt în stare de șoc. Nu pot să descriu ce simt.(...) Din filmare se vede foarte clar că el, săracul, și-a dat toată silința. Pentru mine e o mare dilemă cum poți să stai pe ponton, să vezi un om că se îneacă și să nu faci nimic, nici măcar să-i arunci o vestă”'.

Detalii cutremurătoare în cazul fotbalistului de 19 ani care s-a înecat în râul Olt
Flavius Magraon[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Lacrimi și multă durere la căpătâiul celor două fete înghițe de ape în Italia! Patrizia şi Bianca vor fi înmormântate în rochie de mireasă

Flavius nu a avut puterea să strige după ajutor şi nici să dea din mâini ca să se salveze. Specialiştii îl numesc sindromul ''morţii tăcute'', adesea întâlnit la persoanele care se află în pericol iminent de înec. Sute de tineri au protestat la Slatina, după decesul lui Flavius. Protestul a venit ca urmare a acuzațiilor aduse de familia și prietenii fotabalistului, care susțin că tânărul a murit din cauza neglijenței și a lipsei de siguranță la petrecerea pe malul râului Olt. Ei acuză că Flavius a fost forțat să urce pe un skijet condus de o persoană aflată sub influența alcoolului, iar accidentul s-a produs din cauza manevrelor periculoase ale șoferului.

„Nu l-au lăsat să poarte vestă. Cel care conducea skijetul era băut, a început să facă tumbe şi au căzut de pe skijet. Încearcă să-l scoată pe el vinovat, că el a condus. Toată lumea ştie adevărul”, a mai declarat unul dintre prietenii tânărului de 19 ani.

Dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul fotbalistului de 19 ani, din Slatina, înecat în râul Olt

Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina au transmis, miercuri, că s-a deschis un dosar penal în cazul morţii lui Flavius Magraon, înecat în râul Olt, şi că în aceste zile sunt audiaţi martorii: „ La momentul acesta, este deschis un dosar penal privind săvârșirea infracţiunii de ucidere din culpă, pentru moartea acelui tânăr în vârstă de 19 ani, în comuna Verguleasa. Cercetările sunt în curs de desfăşurare, chiar în momentul acesta sunt audiaţi martori. Urmează să fie audiaţi, în cursul zilei de astăzi, mai mulţi martori, respectiv şi în zilele următoare. Încă se administrează probatoriul pentru stabilirea situației de fapt care s-a întâmplat în data de 1 iunie”, a declarat procurorul Liviu-Gigi Milca, purtătorul de cuvânt al PJ Slatina.

Citește și: Actorul Johnny Wactor a fost ucis în plină stradă. Ce au descoperit oamenii legii la fața locului