Stiri mondene

Cum să ai grijă de telefonul tău mobil

Cum să ai grijă de telefonul tău mobil
Am pregătit câteva sfaturi de care să ții cont pentru a prelungii durata de viață a telefonului tău mobil. 

Telefonul mobil a devenit cel mai important dispozitiv electronic din viața noastră. Acesta rămâne cea mai facilă modalitate de a comunica cu ceilalți și de a fi conectați la tot ce se întâmplă în jurul nostru. În plus, este un mijloc rapid de acces la internet și un instrument de entertainment, prin multitudinea de jocuri și aplicații pe care le putem folosi. Și pentru că este un device atât de util, e bine să știi cum să ai grijă de el, pentru a evita momentele în care acesta poate suferi un mic accident sau, pur și simplu, refuză să mai pornească. Dacă nu se mai deschide, înainte de a merge cu el în service, există câteva soluții care pot remedia problema, despre care găsești mai multe informații aici. Am pregătit câteva sfaturi de care să ții cont pentru a prelungii durata de viață a telefonului tău mobil. 

Folosește o husă și folie de protecție a ecranului

Primul lucru pe care îl poți face pentru a-ți proteja telefonul mobil de micile accidente este să folosești o husă și folie de protecție a ecranului. Acestea îți pot apăra telefonul de eventualele șocuri sau de acțiunea unor obiecte ascuțite asupra carcasei și a ecranului.

Pune telefonul într-un loc sigur atunci când nu îl folosești

Un loc sigur pentru un telefon este biroul, un raft înalt sau un sertar. Telefonul mobil nu trebuie să fie la îndemâna oricui. De exemplu, copiii pot să se joace cu el și să îl lase pe podea, unde există riscul să calci pe el, iar o presiune de câteva zeci de kilograme asupra telefonului îi poate avaria componentele. În plus, dacă îți păstrezi telefonul „ascuns”, îl protejezi de micile accidente, precum cele în care verși ceașca de ceai sau de cafea pe el.

Păstrează-l curat

Particulele de praf pot intra foarte ușor în smartphone-ul tău, chiar dacă utilizezi carcasă și ecran de protecție. Ocazional, folosește o cârpă moale și șterge telefonul la exterior, iar cu ajutorul unui spray cu aer comprimat, curăță mufa pentru căști și cea de încărcare. Aici pot intra scame, care vor bloca pinii, făcându-le inutilizabile.

Actualizează aplicațiile

Majoritatea smartphone-urilor includ o mulțime de aplicații instalate de producător. Șansele să le folosești pe toate sunt minime, de aceea îți recomandăm să dezactivezi sau să dezinstalezi aplicațiile de care nu ai nevoie. Unele aplicații, chiar dacă nu le folosești, pot consuma resurse în background, uzând componentele telefonului. În plus, asigură-te că ai instalate cele mai noi versiuni ale aplicațiilor din telefon. Dezvoltatorii de le actualizează în mod regulat, pentru a adăuga noi funcționalități, pentru a reduce utilizarea resurselor și pentru a le proteja împotriva malware-ului și a amenințărilor de securitate.

Ai grijă de bateria telefonului

Majoritatea producătorilor de smartphone-uri au făcut ghiduri prin care utilizatorii pot crește durata de viață a bateriei. În funcție de modelul telefonului și bateria pe care acesta o folosește, îngrijirea acumulatorului poate include:

 

  • evitarea descărcării complete a bateriei;
  • încărcarea telefonului de la 0% la 100% o dată pe lună;
  • dezactivarea serviciilor de care nu ai nevoie (cum ar fi datele mobile atunci când folosești Wi-Fi);
  • folosirea funcției Dark Mode;
  • încărcarea lentă a bateriei.

 

Orice telefon mobil reprezintă o investiție, de aceea e important să ai grijă de el. Dacă ții cont de sfaturile prezentate în articol te vei bucura de smartphone-ul tău pentru mai mult timp.

Sursa foto: unsplash.com