Stiri

„Cum am trăi într-o pădure”, prima producție românească care obține marele premiu la Gala Prix CIRCOM

„Cum am trăi într-o pădure”, prima producție românească care obține marele premiu la Gala Prix CIRCOM
Filmul „Cum am trăi într-o pădure”
Documentarul românesc „Cum am trăi într-o pădure”, realizat de Dite Dinesz, în seria „Izolați în România”, a câștigat marele premiu la Gala Prix CIRCOM.

În premieră, o producție românească obține marele premiu la Gala Prix CIRCOM acordat de CIRCOM – European Association of Regional Television. Filmul „Cum am trăi într-o pădure” a intrat în Marea Finală alături de alte 10 producții din Franța, Norvegia, Cehia, Marea Britanie, Irlanda și Olanda.

Organizația CIRCOM – European Association of Regional Television reuneşte 376 de staţii TV din 38 de ţări şi premiază anual cele mai bune producţii ale acestora.

La ediția din acest an, au fost premiate cele mai bune producții realizate de televiziunile regionale europene pe parcursul anului 2020. Juriul internațional a decis că documentarul  Cum am trăit într-o pădure”, realizat de Dite Dinesz, în seria „Izolaţi în România”, este „Cel mai bun dintre cei buni”. 
„Cum am trăi într-o pădure”, prima producție românească care obține marele premiu la Gala Prix CIRCOM
Documentarul „Cum am trăi într-o pădure”

„E greu să crezi atunci când eşti într-o pădure, când ţi-e frig sau teamă că nu mai întâlneşti oameni, că va veni o zi ca aceasta… cu aplauze din toată Europa, cu dovada că oamenii noştri din munţi au multe de spus, că viețile lor nu au trecut în zadar, în tăcere, în păduri. Sunt izolaţi în munţi, sunt încă acolo, dar astăzi, le mulţumim că prin povestea lor au adus România alături de marile televiziuni publice. E rândul României să le răspundă, să nu-i uite! Ei încă ne aşteaptă să înţelegem sensul vieţii, aşa cum l-au trăit ei într-o pădure”  a declrat Dite Dinesz.

Au fost înscrise peste 190 de producţii

Peste 190 de producţii au fost înscrise la Prix CIRCOM Regional 2021, iar câştigătorii au fost desemnaţi de un juriu de specialitate format din profesionişti de televiziune din 20 ţări europene. Pe 22 mai, de la ora 21.00, documentarul „Cum am trăit într-o pădure”va putea fi urmărit la TVR 1