Stiri

Cum alegi cel mai bun antiparazitar intern pentru câinele tău. 3 lucruri la care să fii atent

Cum alegi cel mai bun antiparazitar intern pentru câinele tău. 3 lucruri la care să fii atent
Cum alegi cel mai bun antiparazitar intern pentru câinele tău. 3 lucruri la care să fii atent [Sursa foto: Unsplash ]
Derapazitarea internă periodică este esențială pentru menținerea unei stări bune de sănătate a câinelui.

Trebuie făcută la recomandarea medicului veterinar, după ce acesta confirmă că este infestat. Există mai multe metode de deparazitare, iar aici vei descoperi un top al produselor de eliminare a paraziților interni.

Înainte de a îndeplini operațiunea este necesar să acorzi atenție unor aspecte pe care ți le vom explica în continuare.

Determină tipul de parazit cu care este infestat

Dacă observi simptome specifice infestării cu paraziți, cum ar fi greața, vărsăturile, diareea, lipsa poftei de mâncare, scăderea în greutate, gingii palide sau mâncărimi în zona anală, este cazul să îți duci animalul de companie la veterinar. Prin teste și analize specifice, medicul va determina tipul de parazit cu care este infestat. Câinii pot fi infestați cu mai multe tipuri de paraziți interni, iar din acest blog vei afla care sunt aceștia și cum îi afectează.

Veterinarul îți va recomanda o schemă de tratament țintită.

Există și antiparazitare interne cu spectru larg, care acționează împotriva mai multor tipuri de viermi, însă e întotdeauna recomandat să consulți specialistul înainte de administrare, pentru că, până la urmă, acestea sunt medicamente care, pe lângă beneficii, pot avea și efecte adverse.

Alege antiparazitarul în funcție de vârstă și talie

Antiparazitarele pentru câini sunt formulate în funcție de vârsta și talia animalului de companie.

Astfel, există produse speciale pentru pui, într-o concentrație adaptată organismului lor sensibil. De asemenea, pentru câinii adulți, antiparazitarul trebuie ales în funcție de greutatea acestuia. Aceste informații sunt vizibile pe ambalaj, iar în prospect vei găsi recomandări pentru administrare.

Optează pentru o metodă tolerată de câine

Sunt mai multe tipuri de antiparazitare interne pentru câini, iar cel mai bun pentru animalul tău de companie este cel pe care îl tolerează cel mai bine. Mulți câini acceptă cu greu tabletele, chiar dacă acestea sunt date împreună cu mâncarea. În această situație va trebui să optezi pentru o altă metodă. Există suspensii orale și chiar pipete de tip spot-on care acționează împotriva paraziților interni. Aceste două variante sunt mult mai comode și mai bine tolerate de către căței.

Foto: Unsplash