DJ-ii Impuls

Cosmin Cernat

Cosmin Cernat este cel mai nou realizator din echipa Radio Impuls. Cu o vastă experiență în televiziune, cele mai recente show-uri prezentate de acesta, la Kanal D, fiind reality-ul fenomen „Exatlon” și „FanArena”, Cosmin Cernat a trecut la radio. Spune că aceste este un vis mai vechi, a carui materializare il face fericit. Mai multe detalii, vă invităm să descoperiți în interviul de mai jos. 

Ce înseamnă experiența Radio Impuls pentru tine?

Să prezint o emisiune pe undele radio reprezintă ceva cu totul nou în viața mea profesională, o provocare și o bucurie uriașă. Lucrez în media de 25 de ani, în televiziune și comentariul sportiv, am trecut printr-o serie de etape și sunt fericit că pot să mă implic acum într-un asemenea produs radio. Emisiunea de interviuri „Invitatul de 12” face apel și la experiența mea de intervievator și pot să spun că este o reală plăcere să stau de vorba cu invitații mei, să aflu cât mai multe lucruri despre viața lor, despre carieră și formarea lor. Am avut plăcuta supriză să mi se spună că am voce radiofonică, cred că „timbrul”, cadența vin din comentariul sportiv. Tot ce am acumulat până acum în profesia mea mă ajută în această nouă etapă, căreia mă dedic cu mare bucurie.  

Cosmin Cernat: Sunt mult mai entuziasmat decât pot arăta în cuvinte că lucrez la radio 

De cât timp faci din echipa Radio Impuls?

Din această toamnă, din septembrie, m-am alăturat echipei Radio Impuls. Pe 20 septembrie a fost difuzată și prima ediție a emisiunii „Invitatul de 12”. Sunt nou venit în mijlocul colegilor mei, <ultimul transfer>, ca să folosesc un termen din sport.

Cum ai ajuns să lucrezi la Radio Impuls? Cum ai primit această oportunitate?

Am dat o probă, cum era și firesc, m-am simțit în elementul meu încă de la acel moment. Îmi place tot ce ține de radio, ador microfoanele, toată aparatura aceea care ne ajută pe noi, cei care lucrăm într-un radio, să umplem spațiul, să transmitem informații, o anumită stare, muzică, într-un cuvânt, să comunicăm; să fim în „urechea” și sufletul celor care ne urmăresc, să le oferim o stare de bine. Sunt mult mai entuziasmat decât pot arăta în cuvinte că lucrez la radio, a fost un vis mai vechi, care, iată, s-a împlinit. Cum bine se vede, am așteptat ceva vreme, dar a meritat.

De ce ai ales să faci radio și nu un alt domeniu?

A fost o trecere foarte naturală, a venit și propunerea în momentul în care chiar mă simțeam pregătit să încerc acest lucru nou. Și mi-am pus toată experiență „la bătaie”. Chiar mă simt extraordinar în mijlocul echipei și alături de invitații mei; sper ca acest vibe bun să se simtă și când ascultăți emisiunea „Invitatul de 12”.

Care au fost primele cuvinte spuse în direct?

„Invitatul de 12” - Iar aceste cuvinte au fost de bun augur, a curs totul foarte natural.

Spune-ne, relatează-ne o gafă sau o întâmplare amuzantă petrecută la radio...

Sunt abia la început! Vor urma, cu siguranță, astfel de situațîi. Până acum a curs totul neașteptat de bine, dar gafele fac și ele parte din viața oricărui om. Așadar, nu le exclud și mă amuz și de ale mele.

De ce ar trebui să asculte oamenii Radio Impuls?

Dincolo de muzica bună, de informațiile utile, de umorul din fiecare emisiune a postului, emisiunile de la Radio Impuls, prin prezentatorii lor și modul în care ei se adresează ascultătorilor, transmit o anumită stare luminoasă, una de optimism, de energie, de a trăi fiecare zi la maximum, cu bucurie. 

Transmite-le un mesaj ascultătorilor Radio Impuls!

Îi rog pe cei care mă ascultă să fie îngăduitori cu mine, că sunt la început. Și îi invit să nu rateze „Invitatul de 12”, în fiecare duminică, de la 12:00, la Radio Impuls. Pentru că vor fi surprinși să îi asculte pe invitații mei povestind lucruri nespuse până acum. Sunt întrevederi relaxate, care îi pun în lumină pe cei aflați în fața mea, din diverse perspective. Vă mulțumesc!