Lansări muzicale

Cortes a împlinit 20 de ani de carieră. Artistul a lansat o piesă specială - „RAPsodia”

Cortes a împlinit 20 de ani de carieră
Cortes [Sursa foto: Instagram/ Cortes]
La 20 de ani de când a debutat în lumea muzicală, Cortes revine în atenția fanilor cu o piesă nouă, intitulată ”RAPsodia”. Dă-i play aici!

Cortes este un artist de hip-hop mai aparte, alegând piese care contrazic tiparul clasic al acestui gen muzical, afișând o latură sensibilă în versurile și beat-urile sale. De-a lungul carierei sale muzicale, cânărețul a acolaborat cu numeroși artiști renumiți precum Connect-R, Andreea Bălan, Amna sau Edward Sanda.

„În primul rând, am făcut piesa asta pentru mine și cunoscători, pentru cei care apreciază genul ăsta rap mai underground, pentru că nu mi se pare deloc o piesă comercială.

Am observat că, în ultimul timp, se pune mai mult accent pe haine, pe look și mai puțin pe talent, și atunci am vrut să le arăt ascultătorilor de rap, că, totuși, talentul, încă există și că ar trebui să fie mai sus decât e în momentul ăsta. Look-ul și hainele trebuie să fie secundare. Îmi doream de mult să fac o piesă de genul ăsta, fără refren, pur și simplu să mă eliberez, să dau afară tot ce era mai bun.
Și atunci am colaborat cu Mitză (Agresiv), mi s-a părut potrivit pentru treaba asta și am scris versurile. Mie mi se pare că, la noi, nivelul rapului și trapului este slab. Momentan, nu voi face și un videoclip, având în vedere că vezi la lyrics video toate versurile”
 a declarat Cortes, relatează Click.ro.

Cortes - RAPsodia
Cortes - RAPsodia 

Cortes, despre noua sa piesă „RAPsodia”:" Sunt foarte mulțumit de ce a ieșit"

În ceea ce privește piesa sa, artistul se declară foarte mulțumit de rezultatul final, ridicându-se la nivelul așteptărilor sale. Referitor la „RAPsodia”, Cortes mărturisește că a lucrat la această melodie aproximativ o săptămână.

Citește și: Înconjurul lumii în 365 de zile cu INNA

„Sunt foarte mulțumit de ce a ieșit, exact ce îmi doream, ceva simplu, la obiect. Pentru piesă am scris cam o săptămână, scriam, ștergeam, inițial voiam să o fac și mai lungă. Dar, până la urmă, mi s-a părut că e de ajuns, și așa este destul de lungă, dar n-am stat să calculez câte minute are. Pur și simplu am scris și vedeți și voi ce a ieșit. Sper să ajungă piesa să la cât mai mulți ascultători și să ridice nivelul rapului românesc, care mi se pare mult căzut în acest moment", a mărturisit Cortes.

Cortes s-a remarcat ca artist solo în 2013, odata cu aparitia hitului „Vedeta mea”, realizat în colaborare cu Connect-R. Cei doi au mai lucrat împreună la piesele „Sweet 16”, “Geneza”, “Bani cu dobanda” și “Scrisoare pentru presedinte”. Mai apoi, in 2015, împreună cu Andreea Balan, a lansat piesa „Uita-mă”, produsă de David Deejay, Chris Mayer și Adi Cristescu, piesa care a fost prezentă timp de 14 saptamani in Top 10 Media Forest. După accea au urmat alte colaborări de succes, cu Lora (“Puncte-puncte”), What’s Up (“Haimana”), Mellina (“Să nu spui că nu ti-am zis”), Bianca (“Fără ea, fără el”). Artistul a ales să contrazică încă o dată tiparele clasice ale hip-hopului, piesele sale având o amprentă personală și inedită prin modul în care combină elemente extrase din mai multe genuri muzicale.