Stiri

Conductorul unui tren din Japonia s-a dus la toaletă în timp ce mergea cu 150 de kilometri pe oră

Conductorul unui tren din Japonia s-a dus la toaletă în timp ce mergea cu 150 de kilometri pe oră
Conductorul unui tren din Japonia s-a dus la toaletă în timp ce mergea cu 150 de kilometri pe oră [Sursa foto: Instagram]
Un conductor de tren din Japonia riscă să fie sancționat după ce a părăsit cabina de tren pentru a merge la toaletă.

Un conductor de tren de 36 de ani din Japonia riscă să fie sancționat în urma unor probleme la stomac. Omul avea nevoie să folosească urgent toaleta și nu a mai ținut cont de faptul că trenul mergea cu 150 de kilometri la oră.

Conductorul de tren l-a lăsat pe asistentul său să conducă trenul, cu toate că acesta nu avea permis de conducere. În trenul de mare viteză se aflau în acel moment 160 de pasageri.

Regulile companiei feroriare prevăd că, dacă un conductor se simte rău, trebuie să contacteze centrul de comandă. De asemenea, li se permite să ceară unui controlor să preia comenzile, dar numai dacă acesta are permis de conducere. Căile ferate din Japonia sunt renumite pentru standardele lor ridicate de siguranță, iar accidentele feroviare sunt rare. Ultimul incident major s-a întâmplat în 2005, când un tren a deraiat în orașul Amagasaki din vestul țării. 107 persoane au murit atunci.