Stiri mondene

Cine a fost Thierry Mugler?! Designerul s-a stins din viață la 73 de ani

Cine a fost Thierry Mugler?! Designerul s-a stins din viață la 73 de ani
Cine a fost Thierry Mugler?! Designerul s-a stins din viață la 73 de ani [Sursa foto: Instagram ]
Thierry Mugler s-a stins dn viață la vârsta de 73 de ani. Cine a fost cu adevărat celebrul creator de modă care a îmbrăcat multe vedete internaționale.

Thierry Mugler, creatorul de modă care a îmbrăcat mai multe vedete celebre printre care Grace Jones, Beyoncé, Lady Gaga sau Céline Dion s-a stins din viață la vârsta de 73 de ani. Vestea morții lui Thierry Mugler a fost confirmată printr-o postare pe pagina oficială de Instagram a creatorului de modă.

„Casa Mugler vă anunță cu regret și cu mare tristețe că domnul Manfred Thierry Mugler a murit.

Un vizionar a cărui imaginație ca designer și parfumier au inspirat oamenii din întreaga lumea să fie mai curajoși și să aibă visuri îndrăznețe”, se arată în mesajul scris pe pagina de Instagram a creatorului de modă. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Manfred Thierry Mugler (@manfredthierrymugler)

Thierry Mugler a murit din cauze naturale, dispariția sa venind pe neașteptate. Creatorul de modă avea în plan mai multe proiecte pe care urma să le anunțe la începutul acestei săptămâni. 

Cine a fost creatorul de modă Thierry Mugler? Viața și cariera

Thierry Mugler s-a născut la Strasbourg în decembrie 1948. Încă de mic a fost pasionat de arte și dans, la vârsta de 14 ani făcând deja parte din corpul de balet al Operei Rhin. În jurul vârstei de 20 de ani Thierry Mugler a început să creeze haine pentru Karim, realizând deja de atunci look-uri cu umeri largi, structurați, derivați din moda anilor 1940, pentru care avea să devină celebru în perioada următoare. La vârsta de 26 de ani își crea deja prima colecție, intitualtă „Café de Paris” și a deschis un magazin în Paris.

Cine a fost Thierry Mugler?! Designerul s-a stins din viață la 73 de ani
Cine a fost Thierry Mugler?! Designerul s-a stins din viață la 73 de ani

A cunoscut succesul pe plan internațional între anii 1980 și 1990, iar în 1992 a început să creeze costumele pentru videoclipul muzical al lui George Michael „Too Funky”.   

Fiind pasionat al dansului, de fiecare dată când punea în scenă creațiile sale, începea un adevărat spectacol. 

„Întotdeauna am crezut că moda nu este suficientă de una singură şi că trebuie să fie prezentată într-un mediu muzical şi teatral”, spunea adesea Thierry Mugler, fost dansator. „Dansul m-a învăţat multe despre postură, organizarea hainelor, importanţa umerilor, postura capului, jocul şi ritmul picioarelor”, declara creatorul francez. 

Cu timpul Thierry Mugler a devenit de nerecunoscut din cauza culturismului în exces și a operațiilor estetice. Corpul, dar și fața creatorului de modă au suferit mari modificări. Mai mult, a început să practice meditaţia şi yoga.

Cine a fost Thierry Mugler?! Designerul s-a stins din viață la 73 de ani
Cine a fost Thierry Mugler?! Designerul s-a stins din viață la 73 de ani[Sursa foto: Instagram]

„Cea dintâi urgenţă a fost să îmi revendic corpul, epuizat de anii mei de dans şi de croitorie, ca o renaştere, un mod de a şterge trecutul”, explica el, asumând o “nouă casă pentru trup” şi cerând să fie numit Manfred T. Mugler.

Creatorul de modă și-a ținut viața privată departe de lumina reflectoarelor și nu se știu prea multe despre părinții acestuia sau despre o eventuală soție și copii, notează latestinbollywood.com.