Stiri

Chloé Zhao a câștigat premiul Oscar pentru cel mai bun regizor

Chloe Zhao a câștigat trofeul pentru cel mai bun regizor
Chloe Zhao a câștigat trofeul pentru cel mai bun regizor [Sursa foto: Captură YouTube]
Chloé Zhao este a doua femeie din istorie care a câștigat trofeul Oscar pentru „Cel mai bun regizor”.

Chloe Zhao este a doua femeie din istorie care a obținut premiul Oscar la categoria „Cel mai bun regizor”, pentru lungmetrajul „"Nomadland”. Mai mult, Chloe Zhao este prima femeie de culoare care a obținut această recunoaștere în cadrul galei Oscar 2021. În discursul de acceptare, Chloe Zhao a transmis un mesaj emoționant.

„Mulţumesc tuturor colegilor nominalizaţi şi întregii echipe din Nomadland. M-am gândit mult în ultima vreme cum fac să merg mai departe când lucrurile devin dificile.

Şi mi-a adus aminte de un poem pe care l-am învăţat în China şi care începea aşa: Oamenii pe care eu îi nasc sunt în esenţă buni. Acest premiu este pentru toţi cei care au credinţa şi curajul de a păstra bunătatea din ei, indiferent cât de greu este să facă asta”, a declarat Chloe Zhao.

Chloe Zhao a câștigat trofeul pentru cel mai bun regizor
Chloe Zhao a câștigat trofeul pentru cel mai bun regizor [Sursa foto: Captură YouTube]

Participanții Galei Oscar 2021, testați pentru coronavirus

Thomas Vinterberg (“Another Round”), David Fincher (“Mank”), Lee Isaac Chung (“Minari”), Emerald Fennell (“Promising Young Woman”) au fost următorii clasați la categoria „Cel mai bun regizor”. Gala Oscar 2021 a avut loc la Union Station, gara din Los Angeles. Organizatorii evenimentului au amenajat un spațiu special, fiind transmisă în 24 de cadre pe secundă cu un format panoramic. Potrivit surselor, toți participanții au fost testați împotriva coronavirusului înainte de a începe Gala Oscar 2021. În ceea ce privește numărul persoanelor prezente la eveniment, organizatorii au decis ca publicul să fie format din maxim 170 de persoane.