Stiri

Cerința unui ieșean căutat de poliție pentru 12 jafuri: nu vrea să fie extrădat pentru că are depresie

Un ieșean nu vrea să fie extrădat pentru că are depresie
Un ieșean nu vrea să fie extrădat pentru că are depresie
Un hoț din Iași spune că nu vrea să fie extrădat pentru că are depresie și acest lucru i-ar adânci și mai mult boala. Ce au spus judecătorii?!

Un bărbat de 27 de ani din Iași care este căutat de poliția din Irlanda pentru comiterea a 12 jafuri spune că nu vrea să se întoarcă în România pentru că are depresie. Acesta spune că predarea l-ar adânci și mai mult în boală, însă magistrații i-au respins solicitarea spunând că extrădarea l-ar ajuta mai mult să-și revină.

Motivul pentru care ieșeanul nu acceptă extrădarea, explicat de avocatul lui

Bărbatul pentru care Curtea Supremă irlandeză a cerut extrădarea este acuzat că a făcut parte dintr-o grupare infracțională organizată și a sustras în trei zile 16.800 de euro de pe cardul unei femei, scrie Ziarul de Iași. 

„Abia de o lună şi jumătate şi-a reluat activitatea şi cursul normal al vieţii, astfel că predarea bruscă a acestuia l-ar afecta şi mai mult, putând recidiva starea de depresie. Acesta locuieşte împreună cu mama sa, fiind îndeaproape supravegheat de aceasta, aşa încât apreciază că nu există niciun risc de sustragere până la predarea efectivă, în cazul în care instanţa ar dispune acest lucru”, a declarat avocatul lui Gheorghiţă.

Bărbatul spune că se tratează de doi ani de depresie și că ar vrea să rămână în țară pentru a-și menține starea de sănătate, însă judecătorii ieșeni i-au respins cererea spunând că faptul că el trăiește într-o stare de incertitudine i-ar afecta și mai mult psihicul. Astfel, Curtea de Apel Iași a dispus arestarea tânărului până la predarea către autoritățile irlandeze.