Stiri

Cel mai ciudat indicator rutier din lume! Şoferii habar nu au ce înseamnă

Cel mai ciudat indicator rutier din lume
Cel mai ciudat indicator rutier din lume
Sunt cunoscute în lumea toată și dacă le respectăm, ne ajută să circulăm fără evenimente neplăcute. Iată de indicator rutier este cel mai puțin cunoscut.

Primele semne de circulație au fost simple coloane de piatră. Romanii le foloseau pentru a-i ajuta pe călători să știe cât de aproape erau de oraș. Semnele de circulație așa cum le cunoaștem acum au început să apară odată cu inventarea bicicletei, deoarece bicicliștii aveau nevoie de indicatoare care să-i avertizeze despre obstacole. Aceste semne au continuat să evolueze pe măsură ce mașinile s-au înmulțit pe șosele.

Citeste si: Femeia care a condus doi kilometri prin centrul Bucureștiului cu un bărbat agățat de capotă și-a primit pedeapsa! Ce a decis instanța

Importanța semnelor de circulație

Semnele de circulație sunt o parte esențială a menținerii șoferilor și pietonilor în siguranță pe drum, deoarece sunt concepute pentru a oferi informațiile necesare și avertizare cu privire la pericolele potențiale.Semnele de circulație sunt amplasate de-a lungul drumurilor și în șantiere pentru a avertiza și ghida șoferii, precum și pentru a ajuta la reglarea fluxului de trafic pentru șoferi, pietoni și bicicliști. Toate semnele de circulație, inclusiv semnele de construcție și semnele de parcare, sunt concepute pentru a oferi un mesaj simplu și clar.

Înainte de a putea fi amplasate semne de circulație pe un drum, o municipalitate sau o companie de construcții va angaja un inginer pentru a efectua un studiu pentru a stabili dacă anumite semne sunt sau nu necesare sau chiar utile într-o anumită locație.

Citeste si: Întâmplare tragi-comică! Mesajul scris de un clujean pe maşina celui care i-a blocat accesul în curte: „Am parcat ca un bou”

Semnele de circulație care nu sunt amplasate corespunzător pot duce la mai multe incidente de trafic în loc să le prevină. Semnele de circulație sunt, de asemenea, păstrate destul de consistente de la o țară la alta, pentru a evita confuzia pentru șoferii care conduc un vehicul în zone necunoscute.

Iată cel mai ciudat indicator rutier din lume

Este vorba despre un cerc trasat cu roșu care prezintă în interiorul său trei puncte de mari dimensiuni.

Sub cerc se regăsește o săgeată care arată în jos.

Cel mai ciudat indicator rutier din lume
Cel mai ciudat indicator rutier din lume

Acest indicator reprezenta, în funcție de situație, interzicerea accesului, oprirea sau accesul restricționat. Indicatorul din imagine arată clar interzicerea accesului pentru orice tip de vehicul (Gesperrt für kraftfahrzeuge aller art, în limba germană). Uneori, în partea inferioară a săgeții era indicat și intervalul orar în care vehiculelor le era interzis accesul în zonă.

Un semn similar, dar cu săgeata arătând către stânga sau către dreapta indica direcția de circulație obligatorie.

Dacă săgeata era orientată în sus, era doar un indicator de avertizare sau o presemnalizare.