Stiri mondene

Ce se va întâmpla cu Camilla dacă regele Charles al III-lea va muri înaintea ei? Răsturnare de situație pentru actuala regină

Ce se va intampla cu Camilla
Ce rol va avea Camilla daca regele Charles al III-lea va muri inaintea ei [Sursa foto: Hepta]
Monarhia britanica a fost de-a lungul decadelor subiectul curiozitatilor din lumea intreaga, insa a fost si subiect de speculatie.

Odata cu recenta incoronare a regelui Charles al III-lea si a reginei Camilla, au intervenit cateva schimbari in linia de succesiune la tronul regal si intervin intrebari legate de viitorul monarhiei.

Una dintre cele mai frecvente intrebari care stau pe buzele tuturor este legata de viitorul reginei Camilla si de titlul ei daca regele Charles al III-lea va muri inaintea ei. Raspunsurile sunt mai complexe decat s-ar fi crezut.

Camilla Parker, panicată după ce corona ei era pe punctul de a pica la ceremonia de încoronare
Ce s-a întâmplat cu coroana Reginei Camilla?[Sursa foto: Hepta]

Pentru a intelege ce s-ar intampla daca regele Charles al III-lea va muri inaintea Camillei, este esential sa se inteleaga linia actuala a succesiunii, mai ales dupa incoronarea de pe 6 mai 2023.

Monarhia britanica are o ordine foarte bine stabilita de catre legi parlamentare si cele determinate de primogenitura. In prezent, linia succesorala este urmatoarea:

  1. Printul William, duce de Cambridge
  2. Printul George de Cambridge
  3. Printesa Charlotte de Cambridge
  4. Printul Louis de Cambridge
  5. Printul Harry, duce de Sussex
  6. Archie Mountbatten-Windsor
  7. Lilibet Mountbatten-Windsor

Daca regele Charles al III-lea ar muri, pe tron va urca urmatorul soccesor, adica fiul cel mare al regelui, printul William. Insa ce rol va juca Camilla in familia regala?

Citește și: Rose Hanbury, presupusa amanta a prințului William, mesaj pentru Kate Middleton? Ținuta purtată în ziua încoronării regelui Charles al III-lea a stârnit controverse

Camilla Parker, panicată după ce corona ei era pe punctul de a pica la ceremonia de încoronare
Încoronarea Regelui Charles al III-lea și a Reginei Camilla[Sursa foto: Facebook]

Ce se va intampla cu Camilla daca regele Charles va muri inaintea ei?

Titlul de "regina consoarta" tocmai a disparut dupa incoronarea regelui Charles al III-lea ca monarh al Marii Britanii. In mod normal, ea isi va pastra titlul de regina, insa de la cel cu drepturi depline va trece la "regina vaduva," titlu oficial care desemneaza vaduva unui rege potrivit  Cosmopolitan.

Practic, inseamna ca regina Camilla va continua sa se bucure de titlul initial desi nu va mai fi regina deoarece un alt monarh cu sotia lui, in acest caz printul William si Kate Middleton vor ocupa tronul.

Camilla Parker, panicată după ce corona ei era pe punctul de a pica la ceremonia de încoronare
Regina Camilla[Sursa foto: Instagram]

Viitorul monarhiei britanice fara regele Charles al III-lea

Citește și: Cine este "doamna în albastru cu sabie" care a furat toate privirile la ceremonia de încoronare a regelui Charles al III-lea

Moartea regelui Charles al III-lea va fi un eveniment semnificativ in istoria monarhiei britanice. Daca acest lucru se va intampla, printul William va urma pe linia succesiunii tronului ceea ce mai inseamna si o schimbare care va duce spre o era a modernismului in ce priveste casa regala britanica.

Printul William si Catherine au demonstrat deja ca odata cu ei familia regala britanica merg spre aceasta directie fiind mult mai aproape de public folosind tehnologia de ultima generatie si acorda importanta maxima social media. Printul William si-a luat mult mai multe angajament publice in ultimii ani. 

Astfel, daca regele Charles va muri, va fi o perioada dificila pentru monarhia britanica, insa se va adapta cu siguranta asa cum a facut de-a lungul secolelor. Si chiar daca Camilla nu va mai avea acest titlul, va ocupa o pozitie importanta in familia regala. 

Printul si Printesa de Wales la incoronarea regelui Charles al III-lea
Care va fi succesiunea la tron daca regele Charles va muri inaintea Camillei Parker si ce rol vor avea printul William si sotia lui, Kate Middleton[Sursa foto: Hepta]