Stiri

Ce salariu are un poștaș al Poștei Române în 2021

Ce salariu are un poștaș al Poștei Române în 2021
[Sursa foto: Facebook ]
Meseria de poştaş nu este deloc una bănoasă. Ce salarii au angajaţii Poştei Române în 2021.

 Poşta Română nu oferă salarii foarte bune. Deşi meseria de poştaş este de multe ori foarte solicitantă, lucrătorii companiei naţională sunt plătiţi cu mult sub cât ar trebui.

Ce salarii au poştaşii în 2021

 Poşta Română are în jur de 25 de mii de angajaţi, dintre care 11 mii sunt poştaşi. Fie că afară este caniculă sau viscol, aceştia trebuie să livreze coletele şi scrisorile pe orice tip de vreme, aşa că această meserie nu este deloc uşoară.

Din contră, este foarte solicitantă. Trebuie să ţinem cont şi că 67% dintre poştaşi sunt femei. În plus, aceştia intră în contact cu multă lume, ceea ce poate fi destul de periculos, mai ales în contextul pandemiei de coronavirus.

Ce salariu are un poștaș al Poștei Române în 2021

 Salariile diferă foarte mult la Poşta Română, în funcţie de vechime. Un începător va avea un salariu foarte mic, de 2300 de lei brut, adică va lua în mână o sumă infimă, de aproape 1400 de lei. Pe lângă salariu, poştaşii primesc şi bonuri de masă, iar dacă lucrează în weekend şi de sărbătorile legale, primesc un bonus de 50% din salariul de bază. Poştaşii care au cel puţin cinci ani vechime au salarii ceva mai mari şi primesc câteva sute de lei în plus la salariu. 

Ce salariu are un poștaș al Poștei Române în 2021

 Nici ceilalţi angajaţi ai Poştei Române nu beneficiază de salarii extraordinare. O persoană care lucrează la dispecerat poate câștiga peste 2.100 de lei, net, la care se adaugă și bonurile de masă. Un manipulant marfă are un salariu de 2000 de lei, în timp ce un angajat pe postul de factor poştal câştigă sub 2000 de lei lunar. Un oficiant urban are o remuneraţie de 1900 de lei, mânuitorul de valori are un salariu care porneşte de la 2300 de lei, iar un şofer câştigă salariul minim pe economie. Un angajat IT este recompensat ceva mai bine, cu 5000 de lei lunar.