Stiri

Ce preț are un avion privat și de unde îl poți cumpăra

Ce preț are un avion privat și de unde îl poți cumpăra
[Sursa foto: Facebook ]
Cei mai bogaţi oameni din România şi din lume preferă să îşi cumpere un avion privat şi să evite cursele de linie.

 Noul trend în materie de călătorii pentru oamenii cu milioane de euro în conturi este achiziţionarea unui avion privat. O aeronavă costă de la câteva sute de mii, la o cifră de ordinul milioanelor de euro. 

Cât costă un avion privat şi de unde poate fi cumpărat

 În România, nu sunt foarte mulţi oameni care deţin un avion privat, dar au crescut foarte mult comenzile pentru închirierea unei aeronave. Bogaţii ţării scot din buzunare zeci de mii de euro pentru zborurile exclusiviste.

"Anul acesta, interesul pentru zboruri cu avioane private a crescut comparativ cu anii anteriori, ajungând să fie comparabil cu cel din perioada de dinainte de criză. Diferenţa fata de anii anteriori, în special dacă facem referire la clienţii români, constă în schimbarea comportamentului de cumpărare al celor care accesează acest tip de servicii. Aceştia sunt mai selectivi şi nu mai iau decizii imediate, cunosc mai bine piaţa, în special în ceea ce priveste preţul şi serviciile incluse”, a declarat pentru Click Gabriela Grigorescu, director Private Jets Europe.

Ce preț are un avion privat și de unde îl poți cumpăra

  Pentru a închiria un avion privat, trebuie să scoţi din buzunar între 1500 şi 8000 de euro pentru fiecare oră de zbor. Preţul variază în funcţie de tipul de aeronavă, de dotările acesteia şi de servicille incluse. Astfel, un drum dus-întors pentru o cursă internă poate costa şi 15 mii de euro, iar pentru o plimbare până la Dubai şi înapoi, nota de plată va fi de minimum 60 de mii de euro.

 Cele mai populare modele de avion pentru acest tip de călătorie aparţin companiilor Gulfstream Aerospace, Bombardier Aerospace, Cessna-Textron Aviation, Embraer si Dassault Falcon. Aeronavele de acest fel au de obicei o capacitate de până la 12 persoane, însă cele mai mari pot primi la bord şi 20 de călători.

 Pentru a achiziţiona un astfel de avion, trebuie neapărat să ai conturile pline. 65 de milioane de dolari costă cel mai la modă avion privat din lume, Gulfstream G650. Aeronava poate zbura aproape 13 mii de kilometri non-stop şi este propulsat de două motoare Rolls Royce. 

Ce preț are un avion privat și de unde îl poți cumpăra
Gulfstream G650[Sursa foto: Facebook ]