Stiri mondene

Ce efecte poate avea tehnologia asupra noastră pe termen lung și cum îi putem proteja pe copii?

Ela Craăciun, Tily Niculae și Ana Maria Ivan
Răspunsuri la toate curiozitățile acestea cu Ela Crăciun, Tily Niculae și Ana Maria Ivan

Avem aproape un an de când suntem afectați de pandemie și am stat mai mult acasă pentru a ne proteja pe noi cât și pe cei din jurul nostru de efectele imediate și rapide ale virusului. Asta a adus multe beneficii relațiilor familiale pentru că am petrecut mai mult timp cu ceilalți membrii și mai ales cu copiii... sau nu? Tehnic am petrecut mai mult timp în sânul familiei, însă în realitate fiecare dintre noi a fost prins în alte activități profesionale care ne-au permis de cele mai multe ori să fim în același loc și mai puțin împreună.

 Părinții au fost captivi în nenumăratele ședințe și conferințe online, copiii au fost ocupați cu școala online, în orice caz statisticile arată niște cifre îngrijorătoare cu privire la consumul întregii familii de ecrane și dispozitive digitale. În mod cert chiar și după ce se termină această pandemie și viața va redeveni așa cum o știam, consumul de digital va rămâne crescut.

Ce ai putea păți într-o zi fără conexiune digitală? Când ai încercat ultima oară să te debranșezi de la rețea, măcar și pentru o zi?

 Chiar dacă ai făcut-o ai trăit tot timpul cu ideea că vei putea reveni a doua zi și să te reconectezpi cu lumea. Ce ar fi dacă de mâine toate astea ar dispărea?

Stilul de viață, moda, sănătatea, spălatul rufelor, distracțiile, toate sunt conturate din ce in ce mai mult de tehnologie. Aceasta ne oferă sprijin în tot ceea ce ne dorim să facem, iar viteza cu care aceasta s-a dezvoltat în ultimii 50 de ani ne poate lua prin surprindere. Se spune în multe articole cum că fără curent am intra rapid in colaps și arată dependeța de rețeaua electrică, însă cum ar fi viața noastră fără acces la tehnologie?

Ela Craăciun, Tily Niculae și Ana Maria Ivan

Orice alegere am lua în viață trebuie să contrabalansăm cu alte decizii pentru a putea menține un echilibru. Cu alte cuvinte ce câștigi pe o parte, pierzi pe alta!

 Fără tehnologie ne-am întoarce cu sute de ani în trecut, iar utilizarea de prea multă tehnologie ne poate afecta sănătatea atât fizică cât și psihică. Ce ține de noi să menținem acest balans corect? Unde tragem linie dispozitivelor digitale în viața noastră, cât de mult le permitem accesul copiilor? Ce efecte pot avea asupra noastră pe termen lung? Cum ne ferim de efectele potențial nocive și cum integrăm beneficiile lor?

Toate aceste întrebări vor fi scoase la suprafață de Ela Crăciun, Tily Niculae și Ana Maria Ivan într-un nou tip de matinal online N Vision, sâmbătă pe 30 ianuarie ora 10:00.

Puteți descoperi toate detaliile și cum a fost impactată viața celor trei doamne alturi de invitatele lor Dr. Andreea Ciubotaru și Dr. Danilea Cioplean înregistrându-vă gratuit la acest eveniment. Iulia Ionescu va scoate în dezbatere toate statisticile iar Chef Foa va balansa apetitul pentru gusturile bune și bunul gust într-o sesiune de cooking pentru toată familia. Vă puteți înregistra accesând linkul: https://bit.ly/NVisionEvent