Stiri

Câte zile libere vom avea de Crăciun 2022: Idei de destinații pentru această sărbătoare

zile libere craciun
Câte zile libere vom avea de Crăciun 2022 [Sursa foto: PixaBay]
Câte zile libere vor primi românii de sărbătoarea Nașterii Domnului 2022.

Câte zile libere vom avea de Crăciun 2022? În România, sărbătorile legale sunt zilele declarate prin lege ca fiind nelucrătoare, altele decât zilele de weekend. În zilele de sărbătoare legală nu se lucrează, cu excepția unităților sanitare și a celor de alimentație publică, precum și a unităților în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită procesului de producție sau specificului activității. Salariații care lucrează în astfel de unități au dreptul la compensarea cu timp liber corespunzător, acordat în următoarele 30 de zile.

În anul 2022, cu ocazia sărbătorii Nașterii Domnului, românii vor primi o zi liberă. Ziua de Crăciun, 25 decembrie, pică într-o zi de duminică, iar luni este sărbătorită a doua zi de Crăciun. Ziua de duminică nu este considerată zi lucrătoare, motiv pentru care majoritatea angajaților din România vor primi liber de Crăciun doar în ziua de luni, 26 decembrie 2022.

Potrivit legislației în vigoare, angajații care lucrează în ziua de Crăciun și nu își pot întrerupe activitatea fie vor primi timp liber corespunzător în următoarele 30 de zile sau vor fi plătiți în plus.

zile libere 2022
Câte zile libere vom avea de Crăciun în 2022 [Sursa foto: PixaBay]

Idei de destinații pentru vacanța de Crăciun 2022

V-am pregătit o listă cu anumite destinații turistice pe care le puteți lua în considerare atunci când vă planificați o vacanță în România pentru perioada Crăciunului.

- Un weekend de vis în Maramureș ar putea fi alegerea perfectă pentru un cuplu și în special o familie. Maramureșul este una dintre cele mai frumoase regiuni din România, iar în perioada sărbătorilor de iarnă arată ca un peisaj desprins din povești.

Citeste si: Destinaţii de vacanţă unde poţi să faci plajă în septembrie 2022

Citeste si: Destinaţii de vacanţă unde poţi să faci plajă în septembrie 2022

- Sibiu este unul dintre cele mai cunoscute și vizitate orașe din România. Târgul de Crăciun este extrem de popular în această perioadă. Chiar dacă ar putea deveni aglomerat, orașul Sibiu rămâne una dintre destinațiile preferate ale românilor și turiștilor.

- Cazanele Dunării ar putea fi o variantă diferită. Dacă vreți să mergeți la munte și doriți să schimbați peisajul sau activitățile în acest Crăciun, Cazanele Dunării ar putea fi opțiunea ideală pentru dumneavoastră, familie și prieteni.

zile libere craciun
Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac[Sursa foto: Captură YouTube]

- Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac este o destinație inedită pentru ziua de Crăciun. Hotelul este construit din blocuri de gheață decupate în fiecare an din Lacul Bâlea și lipite cu zăpadă de pe versant, iar interiorul este luminat cu instalații cu leduri ecologice poziționate strategic pentru a crea o imagine de neuitat. Paturile sunt construite din gheață și acoperite blănuri și saci de dormit

- Valea cu Pești este o altă destinație celebră în perioada Crăciunului. Locația se află în Arefu, judeţul Argeș, la 7 km de Barajul Vidraru, pe drumul Transfăgărășan- DN7C. Oaspeții au parte de multe activități în cadrul complexului (bowling, biliard, tenis de masă, zona SPA cu piscină, jacuzzi, saună și masaj) și mâncare tradițională servită ca la carte.