Stiri

Cât costă să te plimbi cu gondola în Veneția?

Cât costă să te plimbi cu gondola în Veneția?
Plimbare cu gondola în Veneția [Sursa foto: Unsplash]
O plimbare cu gondola în Veneția este ideală pentru cei care vor o experiență de neuitat vara aceasta. Iată care este prețul, dar și cum se desfășoară.

Veneția este cu siguranță una dintre cele mai frumoase destinații de călătorie, iar plimbarea cu gondola este o activitate ce trebuie făcută măcar o dată în viață. Faimoasa gondolă venețiană, care înaintează leneș pe Canalul Grande, este singura care te poate ajuta să iei cu adevărat pulsul orașului lagunar. Deși în trecut această barcă tradițională și îngustă era folosită ca mijloc de trasport, acum ea este rezervată în principal turiștilor, datorită prețurilor destul de ridicate.

Iată care este prețul unei călătorii cu gondola în Veneția. 

Citește și: Gerard Pique, primele declarații despre separarea de Shakira. Fostul fotbalist îi frange inima definitiv cântăreței cu toate comentariile pe care le face

Cât costă să te plimbi cu gondola în Veneția?
Plimbare cu gondola în Veneția [Sursa foto: Unsplash]

Citește și: Cea mai frumoasă destinație de vacanță: Arată ca un colț de paradis

Cât costă o plimbare cu gondola în Veneția?

Dacă vei ajunge vara aceasta în Veneția, cu siguranță nu trebuie să ratezi o plimbare cu gondola. Când vine vorba de prețul unei astfel de plimbări, există tarife oficiale, dar și tarife pentru excursiile organizate de diferite companii, cu rezervare online și bilete "skip the line". Prețul diferă în funcție de preferințele turiștilor, așa că cei care doresc să se bucure de serenadă, gustări, băuturi sau vizite ghidate la diferite obiective turistice, se pot aștepta la costuri mai mari.

În general, prețurile unei plimbări cu gondola pentru anul 2023 sunt următoarele: 

 • tarife standard: 80 de Euro/gondolă pentru o plimbare de 30 minute în timpul zilei; 100 de Euro/gondolă pentru o plimbare de 35 minute în timpul nopții  
 • plimbare cu gondola fără ghid (tur de grup, cu sau fără aplicație pe mobil pentru explicații): 28-33 Euro/pers.
 • plimbare cu gondola cu ghid (tur de grup): 35-50 Euro/pers.
 • plimbare cu gondola și serenadă (tur de grup): 38-45 Euro/pers.
 • plimbare cu gondola fără ghid (tur privat): 115-175 Euro/grup până la 4-5 pers.
 • plimbare de seară cu gondola, fără ghid (tur privat, cu sau fără serenadă): 160-180 Euro/grup până la 4-5 pers.
 • plimbare cu gondola și vizită ghidată la alte obiective: 70-150 Euro/pers.

Cât costă să te plimbi cu gondola în Veneția?
Plimbare cu gondola în Veneția [Sursa foto: Unsplash]

Majoritatea gondolelor venețiene te lasă în același loc din care te-ai îmbarcat, iar stațiile principale sunt:

 • Danieli
 • Molo
 • Dogana
 • Trinita
 • Santa Maria del Giglio
 • San Toma
 • San Beneto
 • Carbon
 • Santa Sofia
 • San Marcuola

Citește și: Idei de destinații de city break-uri pentru primăvara anului 2023: Unde poți merge să te bucuri de căldură

Cum se desfășoară o plimbare cu gondola?

În general, o plimbare cu gondola durează între 25 și 30 de minute, însă turiștii pot opta și pentru plimbări de 40-60 minute, plătind pentru o plimbare în timpul zilei, 40 de Euro pentru fiecare 20 de minute în plus și pentru o plimbare în timpul nopții, 50 de Euro pentru fiecare 20 de minute în plus. În barcă încap 5 persoane, iar gondolierul este cel care decide locul fiecărei persoane pentru ca navigația să se desfășoare fără probleme. 

Cât costă să te plimbi cu gondola în Veneția?
Plimbare cu gondola în Veneția[Sursa foto: PixaBay]

Este bine să îi spui gondolierului care sunt locurile pe care îți dorești să le vizitezi, iar Palatul Dogilor, Puntea Suspinelor, Muzeul sau Bazilica San Marco sunt printre cele mai populare atracții. Turiștii pot beneficia și de excursii combinate, cu vizite ghidate la diferite obiective turistice și transport cu gondola între acestea. Pentru cei care vor să afle mai multe despre locul pe care îl vizitează, le sunt puse la dispoziție aplicații pe telefon sau plimbări cu ghid profesionist, care de cele mai multe ori stă într-o altă barcă și poate fi ascultat prin dispozitivul audio pus la dispoziție. Chiar dacă prețul unei plimbări cu serenadă este destul de ridicat, cântărețul va fi poziționat într-o singură gondolă, astfel încât să fie auzit de toate grupurile.