Stiri

Care este diferenţa dintre astronaut şi cosmonaut?

Care este diferenţa dintre astronaut şi cosmonaut?
Care este diferenţa dintre astronaut şi cosmonaut?
Te-ai întrebat vreodată care e diferența dintre astronauți şi cosmonauți, de ce au nume diferite și totuși aceleași meserii?

Astronauții sunt oameni instruiți și certificati de NASA (Administrația Națională de Aeronautică și Spațiu), ESA (Agenția Spațială Europeană), CSA (Agenția Spațială Canadiană) sau JAXA (Agenția de Explorare Aerospațială din Japonia) pentru a desfășura activități profesionale în spațiu.

Pe de altă parte, cosmonauții sunt oameni special instruiți de Agenția Spațială Rusă pentru a lucra în spațiu. Există și taikonauți, care sunt astronauți chinezi!

Diferența dintre astronauți și cosmonauți se datorează în mare parte a ceva cunoscut sub numele de cursa spațială.

După al Doilea Război Mondial, a avut loc un mare conflict numit Războiul Rece între Rusia și țările occidentale, inclusiv Marea Britanie și America.

Rușii au condus un stat comunist numit Uniunea Sovietică (din 1922 până în 1991), în timp ce țările occidentale precum SUA erau națiuni capitaliste.

Pe tot parcursul Războiului Rece, țările comuniste și capitaliste au încercat să se depășească reciproc, concurând pentru a dezvolta cele mai bune tehnologii și arme.

Ambele părți au văzut, de asemenea, explorarea spațiului ca una dintre cele mai mari demonstrații de putere și au cheltuit mulți bani pentru a încerca să ajungă mai întâi acolo.

Citeste si: Ștefan Bănică, primele declarații despre turneul național „Te iubesc, femeie!”! Evenimentul va avea loc în 8 orașe: „Cadoul meu special pentru doamne și domnișoare”

Care este diferenţa dintre astronaut şi cosmonaut?
Care este diferenţa dintre astronaut şi cosmonaut?

În cele din urmă, rușii au fost cei care au reușit să ajungă în spațiu mai întâi în 1957, cu aeronava lor fără pilot, Sputnik.

Au urmat apoi trimițând un câine în spațiu pe Sputnik 2 și, în aprilie 1961, Yuri Gagarin a devenit prima persoană care a ajuns vreodată în spațiu.

Succesul primelor misiuni rusești a dus la crearea Agenției Spațiale Americane, NASA, care a fost fondată în America în iulie 1958.

În timpul cursei spațiale, atât America, cât și Rusia s-au gândit cum să numească exploratorii lor spațiali. Țările doreau o modalitate ușoară de a ajuta oamenii să facă diferența dintre exploratorii spațiali din America și cei ruși. În cele din urmă, agenția spațială americană NASA s-a hotărât pe astronauți, iar Uniunea Sovietică a decis pe cosmonauți.

Cerințele pentru a deveni fie astronaut, fie cosmonaut sunt puțin diferite, deoarece fiecare țară are propriile linii directoare pe care le urmează. Totuși, locurile de muncă sunt aproape aceleași!

Citeste si: PURPLE DISCO MACHINE- In The Dark