Stiri mondene

Brigada de arbitri români, din nou în centrul atenției! Asistentul Octavian Șovre, criticat că a cerut un autograf de la un fotbalist celebru

Șovre, criticat că a cerut un autograf lui Erling Haaland
Octavian Șovre este în centrul atenției după ce, în urma meciului dintre Manchester City și Borussia Dormund s-a dus la Erling Haaland să-i ceară un autograf.

După ce s-au mai potolit apele în scandalul de rasim în care a fost implicat arbitrul Sebastian Colțescu, iată că acum izbucnește un nou conflict în lumea fotbalului. Presa internațională s-a declarat indigantă după ce asistentul Octavian Șovre l-a oprit pe starul norvegian Erling Haaland pentru a-i cere un autograf. Tocmai se terminase meciul dintre Manchester City și Borussia Dormund, iar unii oficiali au considerat gestul ca fiind unul copilăresc. 

Șovre, criticat că a cerut un autograf lui Erling Haaland

„Nu există niciodată un moment potrivit pentru asta, pur și simplu nu este de bun augur pentru oficiali. Este un lucru copilăresc să vezi așa ceva”, a declarat un fost jucător al lui Manchest City. 

Este cunoscut faptul că arbitrii obișnuiesc să le mai ceară fotbaliștilor tricourile, însă asta se întâmpla, de obicei, în vestiar, acolo unde nu erau camere de filmat. Greșeala arbitrului român a fost că acesta nu a mai așteptat și a fost surprins de jurnaliști, stârnind astfel un val de indignare. 

„Haaland a fost oprit de tuşierul Octavian Şovre după fluierul final, în timp ce se îndrepta spre vestiarele de pe Etihad, şi a dat un autograf, la cererea arbitrului. Gestul lui Şovre nu e singurul moment controversat al arbitrilor: Ovidiu Haţegan a fost şi el criticat pentru prestaţia din Manchester City- Dortmund”, scrie The Independent despre incident, potrivit Adevărul

Șovre, criticat că a cerut un autograf lui Erling Haaland

Pe de altă parte, Pep Guardiola i-a luat apărarea arbitrului spunând că nu i se pare o așa mare tragedie faptul că a cerut un autograf de la atacantul Erling Haaland. Guardiola a spus că este probabil ca arbitrul să fi luat autograful pentru fiul sau fiica lui, nu neapărat pentru el. 

Reacția lui Pep Guardiola după gestul arbitrului român

„Mi-au spus, dar eu nu am văzut faza, poate că arbitrul este fan al lui Haaland și dacă este și Haaland era aici, de ce nu? Arbitrii au fost excepționali, nu a fost vreo problemă cu jocul. A fost penalty, iar după ce au verificat VAR au realizat că de fapt nu era. Poate autograful a fost pentru fiul său, fiica lui, nu știu. Nu am mai văzut așa ceva până acum, dar s-a întâmplat. Au făcut o treabă bună, așa că nu s-a întâmplat nimic”, a spus și Pep Guardiola.