Stiri mondene

Brad Pitt a anunțat că suferă de boala orbirii faciale. „Nimeni nu mă crede”! Cât de tare îl afectează în viața de zi cu zi

Brad Pitt suferă de “orbire facială”
Brad Pitt suferă de “orbire facială”
Celebrul actor american Brad Pitt susține că suferă de boala orbirii faciale, deși nu a fost diagnosticat oficial.

Brad Pitt, unul dintre cei mai recunoscuți actori, a declarat într-un interviu recent, acordat revistei GQ, că suferă de o formă rară de "orbire facială". Deşi nu a fost diagnosticat oficial, actorul spune că este de părere că suferă de ”orbire facială” și că îi este rușine că nu poate recunoaște fețele oamenilor. 

"Nimeni nu mă crede! Vreau să întâlnesc o altă persoană (n.r. care suferă de aceeaşi boală)", a declarat Brad Pitt.

Brad Pitt suferă de “orbire facială”
Brad Pitt suferă de “orbire facială”

Actorul din "Once Upon a Time in Hollywood" ar vrea să își aducă aminte fețele oamenilor pe care îi întâlnește și că se teme că problemele sale de sănătate i-au făcut pe alții să creadă că este o persoană rece.

Citeste si: Cum s-a schimbat viața lui Brad Pitt după despărțirea de Angelina Jolie: „Mereu m-am simțit singur”

Reamintim că Brad Pitt a mai vorbit în 2013 despre faptul că ar suferi de această condiție atunci când a spus că boala este motivul pentru care petrece așa de mult timp acasă. 

„Atât de mulți oameni mă urăsc pentru că au impresia că nu îi respect. Din când în când, cineva îmi oferă context, iar eu îi spun: "Mulțumesc că m-ai ajutat". Dar îi enervez pe mai mulți oameni. Primești chestia asta, de genul: 'Ești egoist. Ești îngâmfat'. Dar este un mister pentru mine, omule. Nu pot să rețin o față și totuși vin dintr-un punct de vedere atât de design/estetic. Am de gând să fac o serie de teste".", a declarat Brad Pitt pentru Esquire în 2013.

Brad Pitt suferă de “orbire facială”
Brad Pitt suferă de “orbire facială”

Ce este prosopagnozia?

Prosopagnozia sau orbirea facială este o tulburare caracterizată prin incapacitatea de a recunoaște sau diferenția fețele. Asta înseamnă dificultate în identificarea fețelor ciudate, dar și a fețelor personale, care ar putea afecta 2 la sută din populația generală. Potrivit Serviciilor Naționale de Sănătate din Marea Britanie, această tulburare afectează în cea mai mare parte oamenii de la naștere și este răspândită pentru cea mai mare parte, dacă nu pentru toată viața, cu un impact sever asupra vieții de zi cu zi.

Brad Pitt suferă de “orbire facială”
Brad Pitt suferă de “orbire facială”

Citeste si: Un nou proces la Hollywood! Brad Pitt o dă în judecată pe Angelina Jolie pentru că a vândut acțiunile unei proprietăți comune

Site-ul NHS menționează, de asemenea, consecințele prosopagnosiei, care poate duce la tulburări de anxietate socială. Alte probleme cu care se confruntă pacienții sunt „dificultăți în a forma relații sau întâmpină probleme în carieră. Sentimentele de depresie sunt frecvente. Unele persoane cu prosopagnosie nu pot recunoaște anumite expresii faciale, nu pot judeca vârsta sau sexul unei persoane sau nu pot urmări privirea unei persoane. Alții pot să nu-și recunoască nici măcar propria față în oglindă sau în fotografii”.