Stiri

Ananasul roz, creat după 12 ani de cercetări. Cât costă fructul exotic

ananas roz
Ananasul roz a fost creat în America și deja se află la vânzare  [Sursa foto: Twitter]
Ananasul roz este noua „vedetă” în rândul fructelor exotice.

Ananasul roz nu numai că este unul dintre cele mai noi și apetisante frcute exotice, însă specialiștii susțin că este și mai sănătos decât ananasul normal. Chia dacă a fost modificat genetic și a fost nevoie de mai bin de 12 ani pentru a îl perfecționa, ananasul roz este mai sănătos decât gel galben.

Noua specie de fruct este numită oficial Ananas comosus, însă mai pote fi regăsit și sub denumirea simplă de ”Rosé” .Acest nou soi de ananas modificat genetic este produs de companiile Dole și Del Monte Fresh, fiind cultivat în Hawaii și Jamaica, potrivit simplemost.com. Producția ananasului

roz a început din anul 2005. Agenția Americană pentru Alimente și Medicamente (FDA) a aprobat acest fruct pentru consum și se găsește deja de ani de zile pe rafturile magazinelor din America. 

Citeste si: Ziua Cocktail-uri- 24 martie 2022: Reţete simple pe care le poţi prepara acasă la tine

Fructul este roz pe interior, dar și exterior, detaliu care le fură imediat ochii iubitorilor de fructe.

Nuanța este dată de licopen, un fitonutrient care are proprietăți anticancerigene.

„Licopenul este pigmentul care face tomatele sau pepenele să fie roșii, fiind astfel sigur pentru consum”, au declarat reprezentanții FDA.

Se pare că ananasul roz nu este doar sigur pentru consum, însă ar fi și mai gustos decât cel obișnuit. Cei care au apucat să îl testeze spun că este mult mai dulce, licopenul fiind substanța care accentuează dulceața fructului.

ananas roz
Comparație între ananasul obișnuit și ananasul roz [Sursa foto: Captură YouTube]

Cât costă un ananas roz

Ananasul roz se poate găsi doar în supermarketurile din America, însă are toate șansele să ajungă și în piața internațională. Cei care l-au încercat susțin că merită încercat. În urma procedurilor la care a fost supus, prețul ananasului roz se situează între 15-50 de dolari.

Fructul modificat genetic a ajuns deja vedetă în rândul cumpărătorilor. Tot mai multe fotografii cu ananasul roz au început să apară în social media, americanii fiind intrigați atât de aspect, cât și de gustul pe care ar putea să îl aibă.