Stiri mondene

Ami, nevoită să studieze vioara de la 7 ani: „La început plângeam, nu eram deloc fericită”

Ami, nevoită să studieze vioara de la 7 ani: „La început plângeam, nu eram deloc fericită”
Ami, nevoită să studieze vioara de la 7 ani: „La început plângeam, nu eram deloc fericită” [Sursa foto: arhiva]
Ami a dezvăluit în emisiunea „Invitatul de 12” că a studiat vioara de la vârsta de șapte ani, în ciuda dorinței sale de a învăța să cânte la pian.

Invitată în cadrul emisiunii „Invitatul de 12”, Ami a vorbit despre noua piesă pe care a lansat-o în colaborare cu Tata Vlad de la Bug Mafia, despre noul său album, dar și despre cum a înceăput pasiunea sa pentru muzică. Un lucru mai puțin știut de public este faptul că Ami, pe lângă că este o artistă cu o voce extrem de puternică, este și violonistă. Artista a povestit în cadrul emisiunii că și-ar fi dorit să studieze pianul, dar pentru că părinții ei nu aveau destul resurse pentru a investi în această pasiune, au ales să-i pună vioara în mână, un instrument pe care l-a

studiat și fratele ei mai mare. 

Ami, nevoită să studieze vioara de la 7 ani: „La început plângeam, nu eram deloc fericită”
Ami, nevoită să studieze vioara de la 7 ani: „La început plângeam, nu eram deloc fericită”[Sursa foto: Captură YouTube]

„La 7 ani trebuia să intru la școală și trebuia să fac un instrument principal și atunci părinții m-au obligat cumva să cânt la vioară și am rămas cu o traumă pentru că eu îmi doream să cânt la pian. Eu fiind fată, i se părea foarte elegant, însă pe vremea aia nu ne permiteam să ne cumpărăm un pian, fratele meu fiind mai mare cu doi ani decât mine deja studia acest instrument și au spus părinții: ne este mult mai ușor să vă dăm la același profesor, să învățați împreună, să faceți lucrurile împreună. E mai convenabil pentru toată lumea”, a spus Ami în cadrul emisiunii Invitatul de 12. 

Ami: „Nu-mi plăcea deloc sunetul respectiv și la început plângeam”

Artista a mai spus că, mică fiind, nu se putea obișnui deloc cu vioara și la început studia plângând până la un moment dat când mai multe persoane importante din jurul ei au reușit să-i redea încerederea în ea. 

„Nu-mi plăcea deloc sunetul respectiv și la început plângeam, nu eram deloc fericită, însă au venit profesori, colegi, părinții și mi-au spus: tu chiar ai talent de violonistă. Și atunci chiar am prins puțină încredere în mine și m-am înscris la primul concurs în clasa întâi și m-am întors cu locul întâi. De acolo au urmat doar concursuri în toată țara și deveneam din ce în ce mai bună, până în clasa a 12-a când am studiat atât de mult din ambiție. Până la final am înțeles acest instrument și îl iubesc, este instrumentul meu de suflet. Chiar o să se audă și pe noul album și o să fie o combinație întrre muzică clasică și muzică ușoară. O să aduc și din elementele muzicii clasice. În clasa a 12-a am renunțat pentru că am intrat la Conservator și nu puteam să fac performanță în două locuri pentru că eu îmi doream să intru pe scenă să cânt. Dacă rămâneam violonistă trebuia să studiez câte 6-7 ore pe zi”, a mai spus Ami la Invitatul de 12.