Stiri mondene

Alexandru Vasilache, solistul trupei JukeBox, primul artist vaccinat pentru coronavirus. Primele declaraţii

Alexandru Vasilache
Alexandru Vasilache [Sursa foto: Facebook]
Alexandru Vasilache, cunoscut ca solist al trupei JukeBox, este primul artist vaccinat împotriva coronavirusului.

Artistul a primit această oportunitate prin prisma pasiunii sale mai vechi. S-a izolat o vară întreagă și a învățat pentru a-și da examenul de rezidențiat. Alexandru absolvise facultatea de medicină, dar pasiunea pentru muzică a fost mai mare și a abandonat-o. Dar pentru că în timpul pandemiei nu a mai avut concerte a decis să-și ocupe timpul pentru a învăța ca să-și dea examenul de rezidențiat.

„Nemaicântând mi-a rămas timp cu care a trebuit să mă decid ce fac şi atunci am decis să dau examenul de rezidenţiat.

La spital am început acum în ianuarie. Este anul întâi de rezidenţiat la boli infecţioase”, a declarat Alexandru Vasilache, solistul trupei JukeBox. 

Alexandru Vasilache
Alexandru Vasilache[Sursa foto: Facebook]

Solistul vrea să se întoarcă cât se poate de repede pe scenă, astfel că a văzut o oportunitate bună în a profita de acest vaccin oferit medicilor.

„Nouă, ca medici, ni s-a oferit ocazia de a fi printre primii care fac vaccinul, am privit chestia asta ca pe o oportunitate până la urmă.

Nu ne-a obligat nimeni, nu te forţează nimeni”
, spune medicul-artist, potrivit Mediafax

Cum se simte Alexandru Vasilache după ce s-a vaccinat pentru coronavirus 

Solistul trupei JukeBox a spus că experiența vaccinării pentru coronavirus nu diferă de celelalte experiențe și nu a avut reacții adverse.  

„Experienţa nu este diferită faţă de orice alt vaccin. Cine şi-a făcut măcar un vaccin anti-gripal ştie despre ce e vorba.

Apoi s-ar putea să se înroşească puţin în locul acela sau să ai uşoare stări de oboseală a doua zi”, a explicat artistul în cadrul unui interviu pentru Observator. 

Artistul a mai fost întrebat dacă decizia de a se vaccina a survenit doar prin prisma faptului că este medic. Acesta a răspuns că  s-ar fi vaccinat la momentul potrivit și dacă nu ar fi avut parte de această oportunitate prin prisma noii sale meserii. 

Alexandru Vasilache
Alexandru Vasilache[Sursa foto: Facebook]

„Decizia de vaccinare este una personală. Am beneficiul de avea acces la informaţii de la profesorii nostri care susţin că şansa de a ne răcăpa vieţile de dinainte de pandemie este vaccinarea în proporţie de 80%”, a mai declarat Alex Vasilache. 

În ceea ce privește tranziția de la muzică la medicină, artistul recunoaște că a fost una dureroasă, dar ambele domenii au lucruri în comun. 

„A fost dureros pentru că muzica este un virus de care nu scapi nici cu vaccinare, nici cu tratament. Însă artistul spune că se simte bine la spital, astfel că nu a simțit o tranziție foarte mare între cele două”, a mai declarat artistul pentru aceeași sursă citată.