Stiri

Ai uitat când expiră rovinieta? Iată cum verifici online valabilitatea!

Ai uitat când expiră rovinieta? Iată cum verifici online valabilitatea!
[Sursa foto: Facebook ]
Cum verifici online valabilitatea unei roviniete? În cazul în care ai uitat când expiră rovinieta, poţi verifica online valabilitatea. Iată ce trebuie să faci! Dacă circuli cu rovinieta experietă poţi primi o amendă ustutăroare

Cum verifici online valabilitatea unei roviniete? Valabilitatea rovinietei se poate verifica şi online, în cazul în care ai uitat când expiră. Astfel, îţi poţi achiziţiona o rovinietă nouă, în cazul în care expiră în scurt timp, pentru a evita amenzile.

Cum verifici online valabilitatea unei roviniete?

Ai uitat când expiră rovinieta? Iată cum verifici online valabilitatea!

 Pentru a verifica valabilitatea rovinietei online, ai două posibilităţi: pe site-ul Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale sau pe site-ul erovinieta.ro. Pentru a putea verifica data expirării, trebuie să introduci pe una dintre cele două pagini următoarele informaţii: numărul autoturismului,

seria șasiului înscrisă pe talonul mașinii şi un cod de verificare generat automat de platformă.

 În cazul în care rovinieta expiră în scurt timp, ai posibilitatea de a achiziona una online sau prin SMS. Bineînţeles, poţi cumpăra şi de la distribuitorii autorizaţi, însă la varianta online marele avantaj este că în unele cazuri, poți activa serviciul de alertă care să te atenționeze în timp util când îți expiră. Cele trei site-uri de unde se poate cumpăra rovinieta sunt, erovinieta.ro (e nevoie să-ți faci cont), beta.e-rovinieta.ro şi roviniete.ro.  

Ai uitat când expiră rovinieta? Iată cum verifici online valabilitatea!

 În cazul în care vrei să achiziţionezi rovinieta prins SMS, trebuie parcurşi următorii paşi:

- Trimiți la numărul de telefon 7500 un mesaj cu numărul de înmatriculare al vehiculului și categoria* acestuia (ex: “B00AJV A”) 

- Primești un mesaj text prin ești informat că rovinieta va fi emisă pentru datele furnizate (“Vrei rovinieta cat. A (autoturism)- 7zile, pt. B00AJV, tarif X EUR. Cost total X,Y EUR+TVA. Trimite DA pt.confirmare”) 

- Confirmi emiterea rovinietei prin transmiterea unui mesaj text (trimiți la 7500 un SMS cu textul “DA”) 

- Primești un mesaj text de confirmare a emiterii rovinietei, care va conține următoarele informații care se înregistrează în baza de date SIEGMCR (“A fost emisa rovinieta ………. Categoria A, pentru vehiculul B00AJV, valabil pana la …………… ora 23:59:59. Detalii valabilitate rovinieta:www.cnadnr.ro ”). 

 Rovinieta pe care o cumperi prin SMS este valabilă 7 zile pentru categoriile A și B și o zi pentru C, D, E, F, G și H.