Stiri mondene

Actorul Mitică Popescu a murit la 86 de ani

Actorul Mitică Popescu a murit la 86 de ani
Mitică Popescu  [Sursa foto: Facebook]
Mitică Popescu a încetat din viață la 86 de ani. Actorul era internat în spital de pe 29 decembrie.

Mitică Popescu a murit! Vestea tristă a fost dată de purtătorul de cuvânt al Spitalului Elias din Capitală, medicul Silvius Negoiţă, informează News.ro.  Actorul avea probleme cu inima și a fost internat în spital la jumăatatea lunii decembrie. A fost internat la Spitalul Floreasca, la Secţia Cardiologie, la acel moment, reprezentanţii unităţii sanitare afirmând că este ”stabil, cooperant şi conştient”, ulterior, fiind externat. Pe 29 decembrie, însă, a fost din nou internat, de data aceasta la Spitalul Elias.

Cu toate că se știa că are probleme cardiage, purtătorul de cuvânt nu a oferit foarte multe detalii despre cauza morții, neavând un acord din partea familiei actorului. 

Citește și: Mitică Popescu a murit! Problemele de sănătate cu care se confrunta marele actor

Mitică Popescu, viața și cariera 

Mitică Popescu s-a născut pe 2 decembrie 1936, la Bucureşti.

În 1967 a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” din Bucureşti și a debutat pe scena Teatrului Mic din București în 1973. Prima piesă în care a jucat a fost „Philadelphia, eşti a mea” de Brian Friel, în regia Soranei Coroamă Stanca. În anul următor a jucat în spectacolul ''Matca'' de Marin Sorescu, în care a interpretat rolul logodnicului, alături de actriţa Leopoldina Bălănuţă, care i-a fost soţie din 1977. A jucat pe scena acestui teatru până în 2010.

De asemenea, a urcat și pe scena Teatrului Naţional „Mihai Eminescu” din Timişoara, dar a jucat şi la Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ, scrie Agerpres, citând cinemagia.ro. Un rol memorabil pe care l-a jucat a fost cel al lui „Cocoșilă”, în Moromeții în care a jucat alături de Victor Rebengiuc şi Luminiţa Gheorghiu. 

Actorul Mitică Popescu a murit la 86 de ani
Mitică Popescu[Sursa foto: TVR 2]

Nu trebuie să uităm că Mitică Popescu a fost și prezentatorul uneia dintre cele mai longevive emisiuni tv: ''D'ale lui Mitică", difuzată din 1999 la postul TVR 2. 

A fost decorat la 13 decembrie 2002 cu Ordinul naţional Serviciul Credincios în grad de Cavaler, alături de alţi actori, ”pentru devotamentul şi harul artistic puse în slujba teatrului românesc”, scrie G4Media