Stiri

Activiștii de mediu „Just Stop Oil” au stropit cu vopsea portocalie sediile Ferrari, Bugatti și Bentley

Activiștii de mediu au stropit cu vopsea portocalie sediile Ferrari, Bugatti și Bentley
Activiștii de mediu au stropit cu vopsea portocalie sediile Ferrari, Bugatti și Bentley [Sursa foto: Daily Mail]
Activiștii Just Stop Oil au stropit cu vopsea portocalie showroom-urile de mașini de lux din Berkeley Square într-o nouă serie de proteste.

Just Stop Oil continuă șirul de proteste după ce ieri au atacat statuia de ceară a Regelui Charles al III-lea de la Muzeul Madame Tussauds. Doi activiști ecologici au stropit showroom-urile de mașini de lux din Berkeley Square cu substanța portocalie dintr-un stingător de incendiu, în jurul orei 8.30, miercuri, marcând cea de-a 26-a zi de proteste a mafiei ecologice în această lună. 

Citeste si: Statuia Regelui Charles al III-lea de la Muzeul Madame Tussauds, vandalizată

Un protestatar a comparat acțiunea cu spargerea unui geam pentru a salva un copil din flăcări 

Activiștii de mediu își apară acțiunile și spun că  este același lucru ca atunci când spargi un geam pentru a salva un copil dintr-o clădire în incendiu. Doi dintre activiștii participanți la proteste sunt arestați pentru că au pulverizat vopsea portocalie pe showroom-urile de mașini de lux din Berkeley Square. 

Mai târziu în această dimineață, doi protestatari Just Stop Oil au fost arestați după ce au pulverizat vopsea portocalie peste showroom-urile de mașini de lux HR Owen, Bugatti, Ferrari și Bentley din Berkeley Square, centrul Londrei.

Just Stop Oil a spus că Emma Brown, în vârstă de 31 de ani, și Carmen Lean, în vârstă de 28 de ani, au plecat din Scoția pentru a efectua cascadoria pentru a cere guvernului să oprească toate licențele și acordurile noi pentru petrol și gaze. 

Activiștii de mediu „Just Stop Oil” au stropit cu vopsea portocalie sediile Ferrari, Bugatti și Bentley
„Just Stop Oil” au stropit cu vopsea portocalie sediile Ferrari, Bugatti și Bentley[Sursa foto: Daily Mail]

Indigo Rumblelow, un protestatar Just Stop Oil, a susținut că au existat „de multe ori” excepții de la regulă când s-a acceptat ca oamenii să încalce legea, dând exemple de spargere a unei ferestre pentru a salva un copil dintr-o casă în flăcări. 

Ea a declarat pentru programul Today de la BBC Radio 4 că Just Stop Oil folosește tactici „pentru a tulbura viața de zi cu zi” și se asigură că toată lumea este conștientă de amenințarea „foarte foarte gravă” a schimbărilor climatice și a acțiunilor Guvernelor de a căuta petrol și gaze noi în ciuda avertismentelor științifice globale, scrie Daily Mail

Activiștii de mediu „Just Stop Oil” au stropit cu vopsea portocalie sediile Ferrari, Bugatti și Bentley
 „Just Stop Oil” au stropit cu vopsea portocalie sediile Ferrari, Bugatti și Bentley[Sursa foto: Daily Mail]

Ea a continuat: „Sunt de multe ori când sunt sigură că veți fi de acord că este corect ca oamenii să încalce legea. Dacă există o casă care arde și vreau să salvez un copil, voi sparge o fereastră provocând pagube penale. Dacă există un guvern care persecută un grup de popoare, îi voi ascunde în casa mea, indiferent de riscurile care vor fi pentru mine. Dacă există un guvern care urmărește noi petrol și gaze în ciuda avertismentelor comunității științifice globale, atunci le voi opri”