• Aiud 95.2
  • Alba-Iulia 99.7
  • Bacău 88.8
  • Bârlad 104.9
  • Bistrița 97.3
  • Botoșani 91.1
  • Brașov 91.9
  • București 88.0
  • Buzău 96.7
  • Câmpeni 96.2
  • Câmpina 88.6
  • Cluj-Napoca 101.5
  • Constanța 96.9
  • Craiova 92.0
  • Focșani 95.3
  • Piatra Neamț 102.3
  • Ploiești 88.3
  • Râșnov 104.5
  • Sibiu 88.4
  • Sinaia 103.6
  • Tg. Mureș 106.4
  • Timișoara 93.9
  • Tulcea 91.4
Stiri

Activități pentru copii în perioada de dinaintea Crăciunului

Activități pentru copii în perioada de dinaintea Crăciunului
Copiii sunt în centrul atenției în perioada Crăciunului, astfel că părinții sunt în căutarea celor mai interesante activități pe care le pot face împreună.

Crăciunul este una dintre cele mai iubite sărbători din sezonul rece, iar cei mici sunt în centrul atenției în această perioadă. Părinții sunt în căutarea unor activități prin care pot petrece mai mult timp alături de copiii lor, dar și prin care pot aduce atmosfera de sărbătoare la ei în casă, înainte de Crăciun. În cazul în care nu știi care sunt activitățile pe care le poți face cu cei mici în luna decembrie, consulta lista noastră cu cele mai bune idei de activități de Crăciun.

Citește și: Cele mai frumoase cinci colinde românești pe care să le asculți în decembrie 2023

Ce poți face alături de copilul tău în perioada de dinaintea sărbătorilor de iarnă?
Împodobirea bradului este una dintre cele mai iubite activități de Crăciun[Sursa foto: freepik]

Idei de activități pentru copii în perioada de dinaintea Crăciunului

Iată care sunt cele mai bune activități pe care le puteți face alături de copii, în perioada de dinaintea Crăciunului.

Împodobirea bradului de Crăciun și decorarea casei

Împodobirea bradului este una dintre cele mai frumoase tradiții din perioada de dinaintea Crăciunului, care este foarte apreciată de cei mari, dar și de cei mici. Cel mai frumos moment este atunci când familia se strânge în jurul bradului, iar membrii acesteia încep să așeze împreună decorațiunile de sărbătoare. Cei mici vor participa cu bucurie și la decorarea casei, așa că părinții nu ar trebui să îi excludă de la acest proces. Mai mult chiar, ei pot lucra împreună la decorațiuni făcute în casă din crenguțe de brad, fundițe, conuri sau fructe uscate. 

Vizită la Târgurile de Crăciun 2023 organizate în marile orașe

În fiecare an, la noi în țară sunt organizate Târguri de Crăciun în marile orașe, care îi vor fascina pe cei mici și în cadrul cărora se pot bucura de diverse activități. Atelierul Moșului, în care pot scrie scrisori sau se pot distra cu elfii, este de fiecare dată atracția principală, însă există și alte locații la fel de atractive, cum ar fi: roata panoramică, patinoarul, trenulețul Moșului, spectacolele dedicate copiilor și multe altele.

De asemenea, preparatele delicioase de la targurile de Crăciun vor fi cu siguranță apreciate de cei mici. 

Scrieți împreună cu cei mici o scrisoare pentru Moș Crăciun

Pe data de 25 decembrie, cei mici îl așteaptă cu bucurie pe Moș Crăciun, astfel că în perioada de dinaintea acestei mari sărbători, părinții ar putea să le fie alături în timp ce îi scriu Moșului o scrisoare. În acest fel, părinții pot vedea ce își doresc copiii lor, iar la final plicul poate fi colorat și decorat, ceea ce le va dezvolta copiilor creativitatea.

Citește și: Pe ce dată este Ignatul în 2023? Tradiții și obiceiuri românești

Cele mai bune idei de activități pentru perioada de dinaintea Crăciunului
Idei de activități de Crăciun pentru copii[Sursa foto: Unsplash]

Dăruiți sau donați împreună

În perioada sărbătorilor de iarnă este foarte important să dăruim celor dragi, dar și oamenilor care nu sunt la fel de norocoși ca și noi. Așadar, ați putea alege cu cei mici hainele care nu le mai sunt bune și jucării pe care nu le mai folosesc, iar ulterior le puteți dona. În acest fel, cei mici învață să fie buni cu cei din jur, să fie darnici, dar și să îi ajute pe cei aflați în nevoie. În cazul în care vreți să faceți o bucurie cuiva din familie, puteți merge la cumpărături pentru a alege cadoul perfect împreună. 

Creați o capsulă a timpului pentru sfârșitul anului

O idee foarte bună pentru cei mici, prin care pot învăța să fie recunoscători pentru ceea ce li se întâmplă sau pentru lucrurile pe care le au, este să faceți împreună o capsulă a timpului. Pe mai multe foi, cei mici vor scrie sau desena motivele pentru care au fost fericiți în anul 2023, vor decora capsula, iar apoi o vor păstra până în anul următor, când o pot deschide să își amintească reușitele din urmă cu un an.

Maraton cu filme de Crăciun

Există numeroase filme de Crăciun care pot fi vizionate în această perioadă pentru a intra în atmosfera sărbătorilor, iar momentul în care toată familia se adună în fața televizorului este special pentru orice copil. „Miracol pe strada 34”, ”Candy Cane Lane”, „Cum a furat Grinch Crăciunul”, „Singur acasă” și „Charlie și fabrica de ciocolată” sunt doar câteva filme care vor fi pe placul întregii familii. 

Citește și: Tradiții mai puțin cunoscute pentru perioada de dinaintea Crăciunului

Pregătiți turtă dulce și ciocolată caldă

Turta dulce și ciocolata caldă sunt la mare căutare în perioada sărbătorilor, iar cei mici se vor bucura să le prepare alături de părinți acasă. Cine nu poate să meargă la Târgul de Crăciun pentru a le cumpăra, le poate face foarte simplu din câteva ingrediente, așa că cei mici se vor bucura să participe.

Colindați prietenii și familia

Colindele sunt nelipsite din casele românilor în perioada sărbătorilor și aduc bucurie atât celor mari, cât și celor mici. Copiii pot învăța câteva cântece, iar apoi pot merge să colinde vecinii, familia sau prietenii. Această activitate le va aduce foarte multă bucurie și îi va ajuta să simtă magia sărbătorilor mai aproape de sufletul lor.