Stiri

A murit actrița Draga Olteanu Matei

Draga Olteanu Matei
După mai multe zile de stat în spital, actrița Draga Olteanu Matei s-a dus la cele sfinte în nopatea de marți spre miercuri, 18 noiembrie.

Actrița în vârstă de 87 de ani a ajuns, vineri seara, la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași, fiind transferată de la Spitalul Județean Piatra Neamț, din cauza unei hemoragii digestive superioare.

Draga Olteanu Matei fusese internată cu o hemoragie internă,iar în urma eforturilor medicilor de a o ține în viață, organismul actriței a cedat. Marți, medicul care o îngrijea pe Draga Olteanu Matei menționa că actrița este la terapie intensivă, fiind o pacienta "extrem de fragila", care necesita in continuare mentinerea functiilor vitale.

Draga Olteanu Matei

„A suferit o hemoragie digestiva superioara, cea mai probabila cauza fiind tratamentul anticoagulant pe care pacienta il are de mai multa vreme pentru o afectiune cardiovasculara. Este vorba de o pacienta si cu afectiuni cronice, boli cardiovasculare si endocrine. O pacienta care a fost preluata in urgenta. S-a inceput terapia si investigatiile diagnostice. Este in anestezie, terapie intensiva, pentru Clinica de Gastroenterologie si Patologie Iasi", declara atunci medicul Diana Cimpoesu, potrivit Ziare.com

Cine a fost Draga Olteanu Matei

Draga Olteanu Matei s-a născut pe 24 octombrie 1933 la București. Draga Olteanu Matei și-a încântat spectatorii de-a lungul timpului, interpretând zeci de personaje în filme, spectacole de teatru şi scenete TV, în aproximativ 90 de filme.

Draga Olteanu Matei

Rolurile pentru care s-a făcut remarcată de-a lungul celor cinci decenii de carieră au fost: „Cucoana Chirița”, „Ilustrate cu flori de câmp”, „Nea Marin Miliardar”, „Buletin de București”.

Alături de actorii Marin Moraru, Gheorghe Dinică, Ștefan Iordache, Victor Rebenciuc sau Tamara Buciuceanu, Draga Olteanu Matei este considerată una dintre cele mai apreciate actrițe din generația sa. În 2003 a primit premiul de „cea mai iubită actriță” la o gală organizată de TVR și Prime Time World Broadcast.

După ce s-a pensionat, actrița s-a restras la Piatra Neamț, unde a întemeiat „Teatrul Vostru” - primul teatru particular din România. 

Începând din data de 29 octombrie 2011, Draga Olteanu Matei are o stea pe Aleea Celebrităţilor din Piaţa Timpului din Bucureşti. Atunci, ea le-a mulțumit oamenilor pentru iubirea și admirație pe care i le poartă. „După Dumnezeu, vă mulţumesc tuturor, cei care aţi venit aici şi cei care nu sunt aici, pentru că datorită dumneavoastră eu am fost actriţă, m-am străduit din toată inima să vă bucur şi să vă susţin starea de bine”, spunea ea.