Stiri

9 septembrie. Ziua mondială a frumuseții! De ce se sărbătorește această zi

9 septembrie. Ziua mondială a frumuseții! De ce se sărbătorește această zi
9 septembrie. Ziua mondială a frumuseții! De ce se sărbătorește această zi [Sursa foto: Pinterest ]
Ziua mondială a frumuseții, o zi în care fiecare om trebuie să-și amintească de faptul că fiecare este frumos în felul său.

Astăzi, 9 septembrie, este ziua mondială a frumuseții, o zi care a fost marcată de Comitetul Internaţional de Estetică şi Cosmetologie (CIDESCO) începând cu anul 1995. Cu ocazia acestei zile se încurajează menținerea celor mai înalte standarde de terapie pentru frumuseţe şi spa din întreaga lume, potrivit site-ului cidesco.com, citat de Agerpres.

De-a lungul timpului, au intervenit explicații auxiliare pentru a înțelege că nu avem de-a face cu o sărbătoare dedicată parametrilor de femeie perfectă care trebuie să aibă 90-60-90, ba din contră.

Ziua de astăzi este mai degrabă o sărbătoare dedicată responsabilizării, informează Universe Stars. Frumusețea nu este percepută ca fiind ceva necesar cu care te naști, ci rezultatul îngrijirii și al atenției mai mari asupra imaginii noastre. Frumusețea înseamnă armonie, curățenie, informații, îngrijire, sănătate, stil de viață sănătos și atitudine. Ocupă un loc de preț în viața noastră.

Ce reprezintă Comitetul Internaţional de Estetică şi Cosmetologie (CIDESCO)  

Comitetul Internaţional de Estetică şi Cosmetologie (CIDESCO) a fost creat la Bruxelles, în 1946, cu scopul de a promova schimbul de experienţă şi informaţii noi privind terapiile pentru frumuseţe şi spa din întreaga lume. Actuala preşedintă a CIDESCO este Sandy Fuhr.

„CIDESCO reprezintă cei mai buni profesionişti din industria frumuseţii şi spa din întreaga lume, care lucrează neobosit pentru a menţine standardele şi a educa noile generaţii. Nu aş putea fi mai mândră că fac parte dintr-o organizaţie atât de inspirată şi aştept cu nerăbdare să susţin creşterea în continuare a CIDESCO la nivel mondial", spunea Sandy Fuhr, în septembrie 2019, odată cu numirea sa în funcţia de preşedinte, scrie site-ul https://beautytherapyinstitute.co.za/.