Stiri

7 septembrie 2022: Ziua iubitorilor de bere. 5 lucruri mai puțin cunoscute despre această băutură

ziua iubitorilor de bere
Ziua iubitorilor de bere. 5 lucruri mai puţin cunoscute despre această băutură [Sursa foto: PixaBay]
Ziua de 7 septembrie este considerată Ziua iubitorilor de bere. Iată cinci lucruri mai puţin cunoscute despre această băutură!

7 septembrie 2022: Ziua iubitorilor de bere. Berea este una dintre cele mai populare băuturi alcoolice, motiv pentru care pe piață au ajuns și atât de multe sortimente. Această băutură poate fi savurată chiar și de cei care nu sunt fani înrăiți ai alcoolului și pot alege varianta fără niciun pic de alcool.

Pe de altă parte există și iubitorii de bere, care se vor bucura atunci când vor auzi că pe data de 7 septembrie se sărbătorește Ziua iubitorilor de bere.

Citeste si: Top 5 cele mai bune joburi din lume. Poţi mânca ciocolată pe săturate şi vei fi şi plătit pentru asta

Berea datează de secole întregi, chiar de pe vremea romanilor si egiptenilor. Dacă acum a ajuns un prilej de ieșire în oraș cu prietenii, se pare că această băutură datează din mileniul al V-
lea înaintea erei noastre și își are originile în Iran.

ziua iubitorilor de bere
7 septembrie 2022: Ziua iubitorilor de bere [Sursa foto: PixaBay]

Ziua iubitorilor de bere. 5 lucruri mai puțin cunoscute despre această băutură

1. „Snake Venom”, în traducere „venin de șarpe”, este cea mai puternică bere din lume și are o putere de 67,5%. A fost fabricată în 2017 de fabrica de bere scoțiană Brewmeister.

2. În Germania poți să mănânci înghețată de bere pe bat. Conținutul sau alcoolic este mai mic decât cel pe care îl găsim in berea clasica.

3. Berea nealcoolică se obține fie prin eliminarea completă a fermentației, fie prin eliminarea alcoolului din berea finită. Comparativ cu producția de bere obișnuită, tehnologia pentru producerea de bere fără alcool este o procedură mai complexă.

4. Berea previne apariția pietrelor la rinichi. Potrivit unui studiu, fiecare bere consumata pe zi reduce riscul apariției pietrelor la rinichi cu pana la 40%.

5.

Primii berari profesioniști erau femei. În istorie, băutul berii de către femei era o dovadă de noblețe.

Pentru a nu lăsa Ziua iubitorilor de bere să treacă necelebrată, este momentul ideal să îți chemi prietenii în oraș și să sărbătoriți. Puteți marca această zi prin încercarea unui sortiment nou de bere sau poate chiar să încercați berea dintr-un alt oraș.