Stiri

7 octombrie 2022: Ziua Limbajului Nonverbal. Cum să îți dai seama că o persoană te place

Ziua Limbajului Nonverbal. Cum să îți dai seama că o persoană te place
Ziua Limbajului Nonverbal. Cum să îți dai seama că o persoană te place [Sursa foto: PixaBay]
Ziua Limbajului Nonverbal se sărbătorește la data de 7 octombrie 2022.

Vineri, 7 octombrie 2022, este cunoscută și drept Ziua Limbajului Nonverbal. De cele mai multe ori, modul în care „comunicăm” prin limbajul corpului, cum ne mișcăm sau cum privim poate să spună mai multe decât orice cuvânt.

În momentul în care limbajul verbal și cel nonverbal sunt în armonie, asta arată că persoana respectivă are foarte multă încredere în ea, iar conversația decurge într-o direcție pozitivă. În momentul în care cele două nu sunt în coordonare, comunicarea este diferită, pot apărea tensiunea și neîncrederea între interlocutori.

Citeste si: 7 octombrie 2022. Ziua Mondială a Zâmbetului

Există tipuri diferite de comunicare nonverbală, printre care amintim: expresiile faciale, mișcarea și postura corpului, gesturile, contactul vizual, atingerile/contactul fizic, spațiul și tonalitatea vocii.

Ziua Limbajului Nonverbal
7 octombrie 2022: Ziua Limbajului Nonverbal[Sursa foto: PixaBay]

Cum să îți dai seama că o persoană te place prin intermediul limbajului nonverbal

De cele mai multe ori, limbajul trupului poate trăda o persoană și să arate adevăratele sentimentele pe care i le poartă, fie că sunt de iubire sau niște sentimente mai puțin plăcute.

Pentru a îți da seama că o persoană te place prin intermediul limbajului nonverbal trebuie să fii atent la limbajul trupului, modul în care o persoană se comportă în proximitatea ta, cum ar fi:

Dacă îți atinge umerii. Acest gest poate fi interpretat drept unul prietenos, însă poate fi și un flirt, un mod de a îți capta atenția.

Dacă te ține de mână. Ținutul de mână este unul dintre cele mai comune semne nonverbale de afecțiune, care emană foarte multe sentimente și emoții.

Face des contact vizual. Acesta este un alt semn care arată că persoana respectivă vrea să te cunoască mai bine, motiv pentru care te privește direct ochi, gest care poate arăta foarte multă încredere în sine, dar și interes.

Felul in care își mișcă corpul este întotdeauna un semn. Ar putea fi cel mai bun mod de a afla dacă te place.