Stiri

7 mai 2022 - Ziua Internaţională a Astronomiei

7 mai 2022 - Ziua Internaţională a Astronomiei
7 mai 2022 - Ziua Internaţională a Astronomiei
Ziua Internațională a Astronomiei este sărbătorită de două ori pe an, pe 15 mai și 9 octombrie. Iată câteva idei despre cum să sărbătorești ca un adevărat cercetaș galactic.

Astronomia este o știință care a fost mereu prezentă în istoria omenirii. Strămoșii noștri s-au uitat la cerul nopții, plini de curiozitate cu privire la ceea ce se afla dincolo de planeta noastră, cu aceeași fervoare ca și noi. Culturile indigene din întreaga lume au practicat astrologia cu ochiul liber și a jucat un rol cheie în societățile lor. Un exemplu celebru în acest sens a fost astronomia mayașă. Erau observatori pasionați ai cerului, ținând înregistrări și producând calendare și hărți stelare.

Pentru ei, acțiunile zeilor puteau fi citite în mișcarea stelelor, a lunii și a soarelui.

Citeste si: Horoscop de weekend 7-8 mai 2022: Momentul decisiv! Zodiile care trebuie să ia o decizie extrem de importantă

Istoria Zilei Internaționale a Astronomiei

În timp ce multe culturi diferite din întreaga lume au făcut progrese mari în astronomie, probabil că nu există un astronom mai venerat decât Nicolaus Copernic. El a descoperit mai întâi că pământul se învârte în jurul soarelui. Aceasta a fost o idee cu adevărat revoluționară, deoarece mulți astronomi și religii credeau pe scară largă că pământul este centrul universului. Contestând acest lucru, Copernic a declarat că umanitatea este doar o parte a unui sistem mult mai complex de spațiu și timp.

Ziua Internațională a Astronomiei a fost creată de Doug Berger, care la acea vreme era președintele Asociației Astronomice din California de Nord. El a intenționat ca oamenii din zonele urbane să se intereseze de astronomie. Pentru a face acest lucru, el a instalat telescoape pe care oamenii le-ar putea folosi pentru a se bucura să privească spațiul. De atunci, evenimentul a câștigat popularitate și sprijinul unor organizații precum instituții de învățământ, agenții spațiale și muzee.

7 mai 2022 - Ziua Internaţională a Astronomiei
7 mai 2022 - Ziua Internaţională a Astronomiei

Este aproape imposibil să privim în sus la cerul nopții într-o seară senină și să nu fii prins de uimire de cât de mare este universul în comparație cu noi.

Ziua Internațională a Astronomiei este o modalitate prin care pasionații și profesioniștii de astronomie își pot împărtăși cunoștințele și dragostea față de spațiul cosmic publicului larg. Este, de asemenea, o modalitate pentru toți cei interesați de spațiu de a-și explora pasiunea și de a-și spori cunoștințele.

Citeste si: Filme pe care trebuie să le vezi după ce ai vizionat pe Netflix 355 de zile

Cum să sărbătorești Ziua Internațională a Astronomiei

Există multe moduri de a sărbători Ziua Astronomiei. Important este să punem deoparte viața de zi cu zi și să petrecem ceva timp privind cerul și întrebându-ne despre misterele pe care încă nu le înțelegem. Poate fi și distractiv să vizitezi un muzeu sau un planetariu pentru a obține o experiență și mai deplină.