Stiri

6 septembrie 2022: Ziua "Citește o carte". Recomandări de lectură pentru această toamnă

ziua citeste o carte
6 septembrie 2022: Ziua "Citește o carte"  [Sursa foto: PixaBay]
În fiecare an, pe data de 6 septembrie, se sărbătorește Ziua „Citește o carte”.

Ziua „Citește o carte” este celebrată în fiecare an pe data de 6 septembrie. Este ocazia specială pentru a începe o carte pe care doreați de mult să vă ocupe timpul sau poate chiar să încercați ceva nou. În cazul în care vreți să vă relaxați, pe data de 6 septembrie puteți încerca să renunțai la serialul sau filmul preferat și să alegeți o carte.

Este o zi care merită să ajungă la urechile tuturor, indiferent că sunt copii, adolescenți sau vârstnici.

Nu este niciodată prea devreme sau prea târziu pentru a aprofunda tainele cititului. Mai mult decât atât, ziua de 6 septembrie este o ocazie specială pentru a începe o carte bună. Pentru a marca această sărbătoare, vă recomandăm următoarele activități: citiți o carte pe care ați vrut de mult timp să o începeți, citiți cartea favorită sau o carte nouă, vă puteți alătura unui club de lectură sau cenaclu, vă puteți înscrie la o bibliotecă sau vă puteți organiza propria bibliotecă așa cum vă place.

Citeste si: „Cartea Oglinzilor”, scrisă de Eugen Ovidiu Chirovici, va fi ecranizată la Hollywood. Russell Crowe joacă rolul principal

În cazul în care doriți să simțiți că a venit toamna din toate punctele de vedere, noi vă recomandăm o listă cu cărți ideală pentru această perioadă. Cărțile sunt din diferite domenii, atât de dragoste, cât și thriller, psihologice sau de acțiune. Această listă vă poate ajuta să vă ghidați pentru a găsi cartea potrivită de citit pe data de 6 septembrie. 

ziua citeste o carte
Lista cu recomandări de lectură pentru toamna 2022 [Sursa foto: PixaBay]

Ziua "Citește o carte". Recomandări de lectură pentru această toamnă

1. „Acolo unde cântă racii”- Delia Owens

2. „Anna Karenina” – Lev Tolstoi

3. „Dracula” – Bram Stoker

4. Seria cărților „Harry Potter”- J. K. Rowling

Citeste si: Daniel Radcliffe din„Harry Potter”, rol important într-un film biografic! Actorul se transformă în ‘Weird Al’ Yankovic, câstigator al premiului Grammy, în filmul despre viața artistului

5. „La răscruce de vânturi” – Emily Brontë

6. „Tobele toamnei vol. 1”- Diana Gabaldon

7. „Jane Eyre”- Charlotte Brontë

8. „Fata din tren”- Paula Hawking

9. „Un veac de singurătate”- Gabriel García Márquez

10. „Inteligența emoțională”- Daniel Goleman