Stiri mondene

5 metode care te pot ajuta în lupta cu celulita

5 metode care te pot ajuta în lupta cu celulita
5 metode de a scapa de celulita [Sursa foto: Pexels.com]
Celulita este poate cea mai frecventă cauză a nemulțumirilor pe care le au femeile legate de felul în care arată, iar multe dezvoltă chiar complexe care le împiedică să se bucure de lucruri simple, cum ar fi mersul la piscină și statul la plajă.

Dacă te numeri și tu printre ele, noi îți spunem că ar trebui să depășești momentul, pentru că nu ești un caz rar- în jur de 90% dintre femei au această problemă care poate să apară încă din adolescență. E drept că la unele este mai puțin vizibilă, dar poți să faci și tu ceva în acest sens. În timp ce terapiile care promit că o elimină total sunt controversate, există mai multe metode care te ajută să o reduci și să o ții sub control.

Dar este necesar să te ții de ele pe termen lung.

Iată 5 metode care te pot ajuta în lupta cu celulita:

Masaj

Una dintre cauzele principale ale apariției celulitei este funcționarea lentă a sistemului limfatic, după cum, probabil, știi deja, iar o bună metodă de stimulare este masajul. Prin masarea ușoară a zonelor afectate de celulită se realizează drenajul limfatic care, printre altele, stimulează fermitatea pielii, ce va deveni mai tonifiată.

Masajul uscat, cu o perie de corp, poate da rezultate. Dacă introduci în rutina ta masajul, vei vedea că celulita începe să scadă treptat și la un moment dat poți scăpa definitiv de ea, dacă această rutină va fi susținută și de alte obiceiuri sănătoase. Despre drenajul limfatic și cum poate fi realizat acasă vei afla mai multe detalii aici.

Alimentație

Alimentele cu grăsimi și aditivi se numără printre dușmanii tăi cei mai mari și îți pot provoca tot felul de probleme de sănătate, dar și celulită, pentru că din cauza lor se formează sub piele țesut gras, fără să fii neapărat supraponderală. Prin urmare, o alimentație corectă îți poate deveni un aliat de nădejde împotriva celulitei. Consumul de fibre, regăsite în cereale integrale și în legume, susține eliminarea toxinelor.

De asemenea, evită sarea în exces și încearcă să reduci din numărul de calorii consumate zilnic. Evident, poți să mănânci carne, însă alege peștele sau bucățile fără grăsime.

Hidratare

Lipsa unei cantități suficiente de apă în organism provoacă, printre altele, subțierea pielii, care devine mai sensibilă și mult mai predispusă la celulită. De asemenea, dacă bei destulă apă, circulația sângelui va fi mai bună, iar drenajul limfatic va fi stimulat, potrivit HealthLine. Așadar, creșterea aportului de apă poate ajuta corpul să metabolizeze grăsimile, să elimine toxinele și să alunge celulita susținând sănătatea pielii.

Exerciții fizice

Deși toate femeile știu că sportul ajută foarte mult în lupta cu celulita, foarte multe se mobilizează greu, pornind de la ideea că trebuie neapărat să depună un efort supranatural la sală pentru a rezolva problema. De fapt, lucrurile sunt mai simple... Important este să faci mișcare în mod constant, contând mai puțin intensitatea exercițiilor. Mersul pe bicicletă, înotul, joggingul și chiar mersul pe jos sunt extrem de eficiente.

Remedii naturale

Există mai multe remedii naturale la care poți apela pentru reducerea celulitei. Zațul de cafea este unul dintre ele. Poți să masezi cu el zonele afectate sau să faci împachetări cu zaț. De asemenea, împachetările cu pudră de argilă și extract de mușețel dau rezultate. Fructele de pădure ajută și ele la uniformizarea țesuturilor adipoase, iar varza arde grăsimile și elimină toxinele