Stiri

5 afaceri pe bani puțini pe care le poți deschide în 2022

5 afaceri pe bani puțini pe care le poți deschide în 2022
5 afaceri pe bani puțini pe care le poți deschide în 2022 [Sursa foto: Pexels ]
Există și o mulțime de businessuri care pot fi demarate cu un buget redus, pe care și-l poate permite aproape oricine

Mulți dintre noi cochetează cu ideea de a-și deschide o afacere, să fie independenți și să-și facă programul după cum doresc, fără a da explicații unui șef, dar lipsa unui capital îi împiedică să facă asta. Totuși, există și o mulțime de businessuri care pot fi demarate cu un buget redus, pe care și-l poate permite aproape oricine. Important este să studiezi un pic piața, să vezi care sunt nevoile comunității în care trăiești și să ai curajul să te apuci de treabă.

Iată 5 idei de afaceri pe care le poți începe cu bani puțini în 2022:

Rulotă fast food

Este o afacere ieftină, care poate avea succes aproape oriunde, având în vedere faptul că cerere va exista întotdeauna, pentru că oamenii trebuie să mănânce. Investiția inițială este redusă, pentru că vei găsi să cumperi cu bani puțini o rulotă second-hand, pe care să o utilezi apoi cu câteva echipamente de bucătărie. Important este să-ți stabilești un meniu cu un număr redus de produse, dar pe care să le faci bine și să aibă prețuri accesibile. Oamenii rezistă cu greu tentației unei gustări delicioase dacă întâlnesc în cale o rulotă frumos colorată, care împrăștie un miros îmbietor.

Coffee to go

Oamenii iubesc cafeaua și dacă cineva o face în locul lor e și mai bine. Poți să îți cumperi o rulotă pe care să o amplasezi într-un loc intens circulat sau să închiriezi un spațiu mic într-o zonă, de asemenea, aglomerată. Îți trebuie doar un aparat profesional de făcut cafea și, evident, câteva sortimente delicioase. Mirosul va atrage ca un  magnet clienții.

Servicii de curățenie

Există o cerere din ce în ce mai mare pentru astfel de servicii. Firmele apelează la ele, dar și tot mai multe persoane fizice, pentru că suntem din ce în ce mai ocupați și atunci când avem ceva timp liber, simțim nevoia să avem activități care să ne deconecteze. Poți să desfășori această activitate independent sau cu un membru al familiei ori apropiat. Ai nevoie doar de câteva produse de curățenie și de un anunț prin care să-ți oferi serviciile postat pe un site specializat sau pe grupuri de pe rețelele sociale.

Servicii de montare mobilă

Este un serviciu din ce în ce mai căutat, pentru că oamenii s-au obișnuit să cumpere online orice, chiar și mobilă. Ea vine demontată, în pachete, astfel că și cererea pentru serviciile de montaj vine de la sine, pentru că celor mai mulți dintre noi le lipsesc ori priceperea, ori sculele necesare sau răbdarea. Evident, pentru un astfel de business îți trebuie puțină îndemânare și câteva instrumente de bază, apoi să-ți postezi oferta pe un site de anunțuri.

Produse handmade

Este la modă să oferi cadouri unicat, handmade, iar cererea pentru astfel de produse este tot mai mare, pentru că oamenii și-au rafinat gusturile și le preferă în locul celor de serie. Ai nevoie de puțină imaginație și la început să te axezi pe un număr limitat de obiecte care să fie bine realizate. Îți poți promova produsele pe rețelele sociale, iar cererea va veni, fără îndoială.

Acestea au fost ideile noastre, însă afacerile care necesită un buget redus sunt mult mai variate. Vei descoperi în acest blog o listă întreagă și rămâne doar să o alegi pe cea care crezi că ți se potrivește. 

Foto: Pexels