Stiri

4 mai 2022. Ziua Națională a Observatorilor Meteorologici

4 mai 2022. Ziua Națională a Observatorilor Meteorologici
4 mai 2022. Ziua Națională a Observatorilor Meteorologici [Sursa foto: PixaBay]
Astăzi, printre multe altele, este și ziua Națională a Observatorilor Meteorologici

Datorită observațiilor lor și rapoartelor meteo, mulți oameni ajută Serviciul Național de Meteorologie să își atingă scopul, așa că astăzi trebuie să-i sărbătorim. 

Cum a luat naștere Ziua Națională a Observatorilor Meteorologici

Alan Brue, care a studiat psihologia la Universitatea de Stat din New York, a inventat ziua de 4 mai 1989. Această zi a fost dezvoltată pentru amatorii și profesioniștii de vreme pentru a-și onora pasiunea pentru vreme.

În fiecare an, pe 4 mai, această zi este comemorată pentru cei cărora le place să vadă diferite fenomene meteorologice, notează National Today.

Scopul major al acestei zile este de a sublinia importanța profesioniștilor care lucrează în serviciile meteorologice 24 de ore pe zi, șapte zile pe săptămână, pentru a avertiza oamenii cu privire la apropierea furtunilor și a altor schimbări de vreme. O mie de observații meteorologice sunt făcute în fiecare zi de observatori și stații meteo din întreaga lume.

Aceste observații oferă informații cruciale care avertizează publicul despre furtunile iminente din toate cele trei locații; pământ, mare și aer. Ele ajută, de asemenea, la o mai bună înțelegere a evenimentelor meteorologice și la analiza datelor istorice.