Stiri

4 idei pentru o vacanță de iarnă reușită

4 idei pentru o vacanță de iarnă reușită
4 idei pentru o vacanță de iarnă reușită [Sursa foto: Pexels ]
Vacanța de iarnă bate la ușă și, cum au trecut câteva luni de la cea de vară, parcă ai din nou poftă să pleci departe de acasă pentru câteva zile de relaxare

În cazul în care îți lipsesc ideile, noi venim cu câteva sugestii pentru o vacanță de iarnă reușită. Iată care sunt acestea:

Târgurile de Crăciun din Europa

Dacă vrei să simți atmosfera sărbătorilor de iarnă, atunci îți recomandăm un city-break într-unul din orașele cu târguri de Crăciun celebre. Cel mai cunoscut și mai frumos din Europa este cel de la Viena. Iar capitala Austriei este o idee excelentă pentru o vacanță de câteva zile, pentru că pur și simplu ai ce vedea și ce vizita aici.

Târguri de Crăciun spectaculoase mai găsești și la Praga, Munchen sau Berlin. Toate sunt orașe foarte pitorești, cu istorie bogată și cu nenumărate obiective de vizitat. Chiar dacă în aceste zone se vorbește germana, cu câteva expresii în engleză o să te descurci fără probleme, pentru că localnicii sunt obișnuiți cu turiști din toate colțurile lumii.

Vacanță la schi

Câteva zile la schi îți pot da un reset complet. Destinațiile de schi, fie că sunt în țară sau în străinătate, sunt pitorești, iar câteva zile petrecute pe munte, la aer curat, îți vor prinde bine și te vor umple de energie. Dacă acest sport îți este necunoscut, dar ți-ar plăcea să-l practici, să știi că vei găsi în fiecare stațiune de schi instructori care să te inițieze. După doar câteva ore vei reuși să schiezi la un nivel de începător, astfel că te vei putea bucura pe deplin de experiență. În afară de schiatul în sine, atmosfera de pe pârtie este extraordinară. Cele mai cunoscute stațiuni de schi din țară sunt pe Valea Prahovei, iar cele mai căutate din Europa se află în Austria, Italia și Franța. Și Bulgaria are stațiuni de schi foarte bune, iar aici prețurile sunt mult mai accesibile.

Vacanțe exotice

Dacă îți place căldura și ești genul de persoană care preferă să-și petreacă Crăciunul în pantaloni scurți, atunci e cazul să alegi o destinație exotică. Bineînțeles, asta înseamnă că trebuie să dispui de un buget mai consistent, dar banii există tocmai pentru ca noi să ne simțim bine:) Dubaiul a devenit o destinație foarte populară pentru români în ultimii ani, care poate fi și mai accesibilă, cu condiția să găsești niște bilete de avion mai ieftine. Însă, la câteva ore de zbor poți ajunge pe insule din Spania, Portugalia sau Grecia, unde temperatura medie în decembrie depășește 15 grade Celsius, iar aici prețurile pot fi chiar accesibile, dacă te organizezi din timp. Dacă vrei o vacanță și mai exotică, sugestiile de pe The Times îți vor fi de ajutor. 

Crăciun în Laponia 

Pentru cei mai mulți dintre noi, Crăciunul reprezintă cea mai frumoasă sărbătoare din an și nicăieri în lume nu-i vei simți mai bine spiritul decât în Laponia. Mai ales dacă ai copii, asta trebuie să alegi, pentru că bucuria lor va fi imensă când îl vor întâlni pe Moș Crăciun chiar la el acasă și vor putea să-i vadă și chiar să-i atingă renii. O vacanță în Laponia îți dă posibilitatea să desfășori multe activități inedite în aer liber, cum ar fi să mergi cu sania trasă de câini husky, însă posibilitățile sunt nelimitate.