Stiri

4 idei decorative care aduc culoare într-un dormitor alb

4 idei decorative care aduc culoare într-un dormitor alb
4 idei decorative care aduc culoare într-un dormitor alb [Sursa foto: Unsplash]
În foarte multe cazuri, dormitoarele sunt amenajate cu pereți și mobilier albe, din dorința de a mări vizual spațiul.

Dacă ești în această situație, probabil ți-ai dat seama la finalul redecorării sau după un timp că încăperea este rece și fără personalitate și ai simți nevoia unei schimbări. Este dificil și costisitor să faci două reamenajări într-un timp scurt, însă există mai multe trucuri prin care poți să introduci o pată de culoare în dormitorul alb și să creezi astfel un spațiu mai prietenos.

Iată ce poți să faci:

Redecorează pereții cu tapet

Este doar la prima vedere o operațiune complicată. În realitate, redecorarea pereților cu tapet, mai ales dacă folosești o variantă modernă a acestui material, la care adezivul se aplică direct pe perete, durează doar câteva ore. Tapetul este un material extraordinar pentru amenajarea pereților. Are o textură mult mai prietenoasă decât vopseaua lavabilă, astfel că atmosfera va fi mai caldă și mai primitoare în dormitor. Apoi, modelele și combinațiile cromatice disponibile te vor cuceri. Pe blogul XT Deco poți viziona mai multe exemple care să te inspire.

Perete accent cu fototapet

Crearea unui perete accent este încă o soluție excelentă pentru a aduce culoare într-un dormitor alb. Poate fi amenajat foarte simplu, cu un fototapet. Vei descoperi că acum fototapetul înseamnă mult mai mult decât acum câțiva ani. Producătorii au fost concentrați în această direcție și au creat modele variate și spectaculoase, multe dintre ele fiind operele unor designeri renumiți și cu experiență. Pentru amenajarea peretelui accent alege latura care este liberă sau acoperită cel mai puțin de mobilă. Dacă ai nevoie de inspirație, pe Home Designing vei descoperi mai multe idei excelente pentru un perete accent în dormitor.

Draperii colorate

Primul impuls pe care îl ai atunci când îți vine ideea de a-ți amenaja dormitorul în alb este să alegi perdele și draperii, de asemenea, albe. Dar dacă vei alege draperii într-o nuanță mai vie și mai prietenoasă, vei vedea că aerul se va schimba complet și încăperea va prinde viață. Alege unele în nuanțe pastelate sau chiar mai curajoase. Se va crea un echilibrul frumos cu pereții și mobilierul albe.

Lenjerii și decorațiuni

Dacă vrei o schimbare rapidă, care să implice mai puțin efort, o idee excelentă este să alegi lenjerii și decorațiuni viu colorate în dormitorul alb. Așternuturile au un impact vizual puternic, pentru că acoperă toată suprafața patului, care este destul de mare. Însă poți apela și la obiecte de decor, cum ar fi tablourile, sau la corpuri de iluminat colorate. De exemplu, o lampă de podea cu un abajur amplu îți va fi și utilă, însă poate constitui un obiect de decor în sine.

Sperăm că aceste idei te-au inspirat și te vor ajuta să faci schimbarea pe care ți-o dorești în dormitorul tău.