Stiri

28 august 2022: Ziua waterparkurilor. Cinci parcuri acvatice să te răcoreşte pe caniculă

28 august 2022: Ziua waterparkurilor
28 august 2022: Ziua waterparkurilor
Dacă există o sărbătoare pe care copiii din România o așteaptă cu nerăbdare vara, este Ziua Națională a waterparkurilor, pe 28 august.

Fără îndoială, o excursie la waterparkul local este una dintre cele mai bune modalități de a sărbători această zi. Există o mulțime de variante potrivite pentru diferite vârste, de care să se bucure întreaga familie.

Fie că sunteți un căutător de senzații tari sau vă place să stați liniștit sub umbrelă, parcurile acvatice au ceva pentru toate gusturile. Nimic nu se compară cu bălăcitul în apă pentru a te răcori în timpul verii.

În plus, multe parcuri acvatice în zilele noastre (chiar și cele mici) sunt stațiuni all-in-one, cu spa-uri și hoteluri.

Citeste si: Ce faci în weekend?! Evenimente pentru perioada 29-31 iulie 2022 în București

28 august 2022: Ziua waterparkurilor
28 august 2022: Ziua waterparkurilor

Istoria waterparkurilor

De la introducerea lor la sfârșitul anilor 1940 și începutul anilor 1950, parcurile acvatice au crescut enorm în popularitate. S-a înregistrat că Statele Unite au cea mai mare și mai concentrată piață de parcuri acvatice din lume. Mai mult de 1.000 de parcuri acvatice există deja, cu mai multe parcuri noi care se deschid în fiecare an în S.U.A. Toboganul de apă a fost văzut pentru prima dată în Noua Zeelandă în timpul unei expoziții din 1906. De atunci, toboganele de apă au evoluat rapid, mai ales în anii 1970. Au fost construite pentru a găzdui un număr mai mare de oameni pe măsură ce dragostea lor pentru ei creștea. În conformitate cu entuziasmul publicului, au fost dezvoltate pentru a fi mai înalte și mai rapide.

Principalele organizații implicate în managementul parcurilor acvatice sunt Asociația Internațională a Parcurilor și Atractii de Distracție (I.A.A.P.A.) și Asociația Mondială a Parcurilor Acvatice (W.W.A.), care este asociația comercială a industriei. După inovațiile și observațiile despre modul în care oamenii au iubit toboganele cu apă, Ziua Națională a Parcului Acvatic a fost fondată de Kalahari Resorts and Conventions pe 28 august 2017. Travis Nelson, purtătorul de cuvânt al Kalahari Resorts and Conventions a spus odată că „Vizitarea unui parc acvatic este o experiență de vară prin excelență. .” Și suntem de acord – o vară fără să fii în apă este una care nu te bucură la maxim.

Citeste si: Horoscop 28 iulie 2022: Zile importante de negocieri pentru trei zodii

28 august 2022: Ziua waterparkurilor
28 august 2022: Ziua waterparkurilor

Cinci parcuri acvatice să te răcoreşte pe caniculă

Paradisul Acvatic din Brașov, s-a deschis în 2007 fiind întins pe o suprafaţă de 24.000 mp, din care 12.000 mp parte acoperită şi 12.000 mp destinaţi sezonului estival.

Aqua Park Florești, Cluj are o suprafata totala de aproximativ 5000 mp si oferă bazine pentru copii cu o multitudine de jocuri de apa, piscina pentru adulti, toboane de 115 m si multe altele.

Therme, Bucuresti este cel mai mare centru termal spa din România. Lansat în 2016, acesta se întinde pe o suprafață de 250.000 mp, găzduind o grădină botanică cu peste 800.000 de plante. Vizitatorii vor găsi aici 9 piscine, 10 saune și 16 tobogane de apă. Temperatura interioară se menține la 29 – 30 grade Celsius pe tot parcursul anului, în timp ce apa are o temperatură de 33 de grade Celsius.

Divertiland, Bucuresti este probabil primul parc acvatic din Bucuresti care se ridica la standard internationale, fiind paradisul copiilor, dar si a adultilor care se afla in cautare de distractie.

Aqua Magic Mamaia este unul dintre cele mai mari si mai interesante parcuri de distractii din Romania.