Stiri

27 ianuarie 2022. Ziua Internațională a Tortului de Ciocolată

27 ianuarie 2022. Ziua Internațională a Tortului de Ciocolată
27 ianuarie 2022. Ziua Internațională a Tortului de Ciocolată [Sursa foto: PixaBay]
27 ianuarie este ziua în care cu toții celebrăm tortul de ciocolată, o prăjitură dulce mult adorată de majoritatea oamenilor.

Acest preparat a apărut pentru prima dată în 1764 când s-a descoperit o modalitate de a produce pudră de cacaoce poate fi folosită la prepararea ciocolatei. 

Citeste si: Florin Piersic împlinește 86 de ani! Unde își va petrece actorul ziua de naștere

27 ianuarie 2022. Ziua Internațională a Tortului de Ciocolată. Cum a luat naștere această zi?! 

Ziua tortului de ciocolată a luat naștere în Statele Unite pentru a aprecia acest produs delicios, dar și pentru ca oamenii să afle mai multe despre istoria acestui produs.

Istoria tortului de ciocolată începe în 1764, când americanii James Baker şi John Hannon au descoperit că măcinarea între pietre de moară a boabelor de cacao aduse din America Centrală şi America de Sud producea pudră de cacao, care putea deveni apoi ciocolată. Peste 60 de ani, Conrad Van Houten, a descoperit o metodă mecanică prin care putea extrage grăsimea din cacao, obţinând untul de cacao. 

27 ianuarie 2022. Ziua Internațională a Tortului de Ciocolată
27 ianuarie 2022. Ziua Internațională a Tortului de Ciocolată[Sursa foto: PixaBay]

În prezent ne bucurăm de o multitudine de rețete de ciocolată, însă trebuie să știm că prima rețetă publicată a fost publicată în 1847 de Eliza Leslie, autoare americană a cărţilor de bucate populare din secolul al XIX-lea. Prăjitura de ciocolată a devenit populară începând cu anul 1920. 

Înainte de Ziua Națională a Ciocolatei echipa de știință a datelor National Today a chestionat 1.000

de oameni despre obiceiurile lor de a mânca prăjituri de ciocolată. 

27 ianuarie 2022. Ziua Internațională a Tortului de Ciocolată
27 ianuarie 2022. Ziua Internațională a Tortului de Ciocolată[Sursa foto: PixaBay]

58% dintre respondeți au spus că preferă aroma de ciocolată în detrimentul vaniliei. 15% dintre respondeți au răspuns că mănâncă singuri o ciocolată întreagă. 

26 Ianuarie 2022! Ziua Internațională a Soților. Beneficiile pe care le poate avea corpul după 20 de minute de îmbrățișare cu persoana iubită 

An de an, pe 26 ianuarie se serbează ziua internațională a Soților. Iată ce semnifică această sărbătoare și ce poți face în această zi specială.

În afară de Ziua Îndrăgostiților, Ziua Internațională a Soților este singura sărbătoare din întreaga lume care oferă cuplurilor șansa de a se răsfăța, de a-și lua timp din programul încărcat și de a se ocupa de dragostea lor. Este o șansă de a-ți sărbători soțul sau soție și de a le arăta că sunt într-adevăr apreciați, scrie  National Today.

Să recunoaștem, uneori, cuplurile căsătorite au nevoie de memento-uri pentru a părăsi rutina de zi cu zi și de a-și mai lua timp pentru tot ceea ce implică viața de cuplu.

Citește continuarea aici