Stiri mondene

26 iulie 2022: Kevin Spacey împlineşte 63 de ani

26 iulie 2022: Kevin Spacey
 Kevin Spacey [Sursa foto: Facebook]
Pe 26 iulie Kevin Spacey își sărbătorește frumoasa vârstă de 63 de ani.

Kevin Spacey,  actor și producător american, ș i-a început cariera ca actor de scenă în anii 1980, obținând roluri secundare în film și televiziune.

Spacey a primit diverse premii pentru spectacolele sale pe scenă și pe ecran, inclusiv două premii Oscar, un premii Tony, două premii Laurence Olivier și patru premii Screen Actors Guild. A primit nominalizări la un premiu Grammy, precum și la douăsprezece premii Primetime Emmy.

Spacey a primit o stea pe Hollywood Walk of Fame în 1999 și a fost numit Comandant onorific și Cavaler Comandant al Ordinului Imperiului Britanic în 2010 și, respectiv, 2015.

Citeste si: Actorul Kevin Spacey, lăsat în libertate după ce a fost acuzat de agresiune sexuală în Marea Britanie

Cum a început cariera lui Kevin Spacey 

Primele roluri ale lui Spacey în film au fost în Heartburn (1986) de Mike Nichols și Working Girl (1988). A continuat să joace în filme independente precum Glengarry Glen Ross (1992) și Swimming with Sharks (1994). El a câștigat proeminență pentru rolurile sale răutăcioase din filmele thriller criminale Seven din 1995 și The Usual Suspects, care a primit Premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar. În 1997, a jucat în filmul polițist neo-noir L.A. Confidential, câștigând o nominalizare la premiul BAFTA pentru cel mai bun actor într-un rol principal. A primit cel de-al doilea premiu al Oscar de data aceasta pentru cel mai bun actor pentru drama American Beauty (1999) cu tematică de criză a vârstei mijlocii Sam Mendes. Alte roluri principale includ Pay It Forward (2000), filmul biopic muzical Beyond the Sea (2004), filmul cu supereroi Superman Returns (2006), drama financiară Margin Call (2011) și filmul de acțiune Baby Driver (2017).

Citeste si: Jennifer Lopez arată mai bine acum decât la 23 de ani. Imagini inedite cu artista din tinerețe

26 iulie 2022: Kevin Spacey împlineşte 63 de ani
 Kevin Spacey împlineşte 63 de ani[Sursa foto: Facebook]

În teatrul de pe Broadway, Spacey a jucat în renașterea filmului Long Day's Journey into Night a lui Eugene O'Neill, în 1986, alături de Jack Lemmon. În 1991, a câștigat un premiu Tony pentru rolul din Lost in Yonkers. El a continuat să joace în teatru, primind a doua sa nominalizare la premiul Tony și prima câștigare a premiului Laurence Olivier pentru interpretarea sa din „The Iceman Cometh” în 1999. În 2011, el i-a interpretat pe Richard al III-lea în Richard III și pe Clarence Darrow în Darrow în 2015 în „West. Sfârşit”. A fost director artistic al teatrului Old Vic din Londra din 2004 până la demisia lui la jumătatea anului 2015 și a primit Premiul Laurence Olivier pentru Premiul Special pentru Teatru al Societății din Londra. În 2017, a găzduit cea de-a 71-a ediție a premiilor Tony.

Citeste si: Cele mai tari filme și seriale de pe Netflix din vara aceasta. Când se vor lansa

26 iulie 2022: Kevin Spacey împlineşte 63 de ani
Kevin Spacey împlineşte 63 de ani[Sursa foto: Facebook]

Spacey este cunoscut și pentru interpretarea lui Ron Klain în filmul HBO Recount (2008), primind un premiu Primetime Emmy pentru „Cel mai bun actor într-o serie limitată sau nominalizare la film”. În același an, a produs filmul HBO Bernard and Doris (2008), primind o nominalizare la Premiul Primetime Emmy pentru cel mai bun film de televiziune. Din 2013 până în 2017, Spacey a jucat rolul lui Frank Underwood în serialul de dramă politică Netflix House of Cards, care i-a adus premiul Globul de Aur pentru cel mai bun actor – serial de televiziune dramă și două premii consecutive Screen Actors Guild pentru cel mai bun actor într-un serial dramă precum și cinci nominalizări consecutive la Premiile Primetime Emmy pentru cel mai bun actor într-un serial dramă.