Stiri

26 august 2022 - Ziua Internațională a Câinilor

26 august 2022 - Ziua Internațională a Câinilor
Ziua Internațională a Câinilor [Sursa foto: PixaBay]
Astăzi este ziua internațională a câinilor și suntem gata să-i celebrăm pe cei mai energici prieteni ai noștri.

Fie că îți vine sau nu să crezi, câinii sunt alături de oameni de mai bine de 14.000 de ani. Câinii sunt cei mai buni prieteni ai oamenilor din motive întemeiate, așa că de ce să nu-i sărbătorim? 

Citeste si: Unul dintre răpitorii câinilor lui Lady Gaga a fost pedepsit cu 4 ani de închisoare. Ce se întâmplă cu celălalt răpitor

Cum a luat naștere ziua internațională a câinilor?! 

Ziua Internațională a Câinilor a fost stabilită în 2004 de către avocatul de familii și animale de companie Colleen Paige, ziua de 26 august fiind semnificativă pentru Colleen, deoarece este ziua în care familia ei a adoptat-o pe cățelușa ei, Sheltie când avea 10 ani. 

Acești prieteni cu blană variază în diferite forme, dimensiuni și rase.

Fie că îți plac câinii de talie mare, medie sau mică, cu toții merită să fie sărbătoriți astăzi pentru loialitatea de care dau dovadă zilnic. Pe lângă aceasta, este cazul să ne amintim că acești patrupezi blănoși sunt și foarte inteligenți și pot fi folosiți ca însoțitori ai oamenilor orbi sau pot lucra în poliție ajutând la descoperirea drogurilor sau a altor substanțe halucinogene. 

26 august 2022 - Ziua Internațională a Câinilor
26 august 2022[Sursa foto: PixaBay]

Scopul acestei sărbători este de a ridica semne de întrebare cu privire la adopția de animale care se află în centrele de salvare. Astfel, este timpul să sărbătorești această zi prin salvarea vieții unui patruped sau prin a ajuta un cățel să ducă o viață mai bună. Și se pare că scopul pentru care a fost creată această sărbătoare chiar a fost îndeplinit pentru că în anul proclamării sale au fost salvați peste 1000 de câini din centrele de adopție din America.

De la prima sa celebrare din 2004, ziua internațională a câinilor a început să fie sărbătorită mai apoi în întreaga lume. În 2013, sărbătoarea a fost scrisă în legislația din New York și poate fi văzută pe site-ul web al Senatului statului New York.

Ziua Internațională a Câinilor. Curiozități relevante despre câini

Ați auzit de multe ori că acești patrupezi nu pot vedea culorile precum oamenii? Ei bine, acesta este un mit. Câinii pot vedea culorile, dar că nu la fel de clare precum le-ar vedea oamenii.

26 august - Ziua Internațională a Câinilor
26 august - Ziua Internațională a Câinilor [Sursa foto: Pinterest]

Rasa de câini numărul 1 în lumea este cea a Labradorilor.
În 1500 câinele a apărut în tablourile renascentiste ca prieten al omului și tovarăș.
În anul 1929 a fost creată în Nashville, Tennessee, prima școală care învăța câinii să ajute oamenii orbi să meargă pe stradă.
Pe 13 septembrie 1969 a fost lansat celebrul serial animat american „Scooby-Doo, Where Are You!” produs de Hanna-Barbera și care a debutat la CBS 

26 august - Ziua Internațională a Câinilor
26 august - Ziua Internațională a Câinilor [Sursa foto: Pinterest]

Sursa: National Today