Stiri

25 septembrie 2022: Michael Douglas împlinește 78 de ani. Povestea vieții marelui actor

Michael Douglas
Povestea vieții marelui actor Michael Douglas  [Sursa foto: Captura Video]
Michael Douglas împlinește 78 de ani pe data de 25 septembrie 2022.

Michael Douglas, pe numele său complet Michael Kirk Douglas, s-a născut pe 25 septembrie 1944, în New Brunswick, New Jersey, Statele Unite ale Americii. El urmează să împlinească 78 de ani, iar fanii îl cunosc despre unul dintre cei mai cunoscuți actori și producători de film.

El a primit numeroase premii de-a lungul carierei sale, inclusiv două premii Academiei, cinci premii Globul de Aur, un premiu Primetime Emmy, premiul Cecil B.

DeMille și premiul AFI Life Achievement Award.

Povestea vieții actorului Michael Douglas

Michael Kirk Douglas s-a născut în New Brunswick, New Jersey, fiind primul copil al actorilor Kirk Douglas (1916–2020) și Diana Dill (1923–2015). Părinții lui s-au întâlnit la Academia Americană de Arte Dramatice. Douglas a primit o mare parte din educația sa în regie de film, în timp ce își însoțea tatăl în diferite locații de filmare.

După ce a studiat teatru la Universitatea din California din Santa Barbara (BA, 1968), Douglas și-a făcut debutul pe ecran în filmul Hail, Hero! (1969), un film antirăzboi din epoca Vietnamului, considerat acum hiperbolic și datat. Primul său rol revoluționar la TV a fost în 1969, în „The Experiment”, care a fost singura dată când actorul a fost declarat „M.K. Douglas”.

Michael Douglas
Michael Douglas împlinește 78 de ani. Povestea vieții marelui actor[Sursa foto: Captura Video]

El a produs multe filme de neuitat, dintre care cel mai bun a fost aventura de familie, produsă de Disney, „Napoleon and Samantha” (1972), înainte de a obține rolul lui Steve Keller în popularul serial de televiziune „The Streets of San Francisco” (1972), alături de actorul veteran Karl Malden, potrivit Britannica.

Michael Douglas a continuat să producă și să joace în unele dintre cele mai mari hituri de box-office din două decenii. Alte filme pe care Douglas le-a produs au fost „Starman” (1984), „Flatliners” (1990), „Face/Off” (1997) și „The Rainmaker” (1997).

În ceea ce privește viața personală, în 2010, marele actor a anunțat că a fost diagnosticat cu cancer la gât în ​​stadiu avansat. Un an mai târziu, Michael Douglas a anunțat că boala este în remisie.

El a dezvăluit în 2013 că suferea, de fapt, de cancer la nivelul limbii. În cele din urmă, actorul a fost tratat cu chimioterapie și radiații, mai degrabă decât cu intervenție chirurgicală.