Stiri

25 octombrie 2022. Ziua Internațională a Artiștilor

Ziua Internațională a Artiștilor
Ziua Internațională a Artiștilor este sărbătorită pe 25 octombrie [Sursa foto: PixaBay]
Ziua Internațională a Artiștilor este sărbătorită pe data de 25 octombrie 2022. Iată ce semnifică această zi!

Deși este greu de definit, arta reprezintă una dintre cele mai profunde extensii ale creativității umane, un mod natural și unic prin care oamenii își exprimă sentimentele, trăirile sau ideile. Arta poate fi orice activitate care se bazează pe cunoștințe, exercițiu, imaginație, talent sau intuiție. Cei care ajung să stăpânească una dintre aceste activități și se fac remarcați se numesc artiști.

Ziua Internațională a Artiștilor îi celebrează pe artiștii din toată lumea.

Această sărbătoare a fost inițiată în 2004 de Chris MacClure, un renumit pictor canadian din curentul Realismul Romantic. De atunci, Ziua Internațională a Artiștilor este celebrată în fiecare an, pe data de 25 octombrie.

Citeste si: 1 octombrie 2022: Ziua Internațională a Muzicii. Iată care sunt beneficiile acesteia și cum o poți sărbători și tu!

Artiștii sărbătoriți în această zi provin din domenii diverse, cum ar fi pictura, sculptura, arhitectura, muzica, literatura, dansul, actoria și multe altele.

Arta a jucat un rol important încă de la începuturile lumii, fiind o modalitate de a face conexiunea dintre trecut și prezent. Cu ocazia aceste sărbători, v-am pregătit o listă cu unii dintre cei mai cunoscuți artiști din întreaga lume.

ziua internationala a artistilor
Mona Lisa, una dintre cele mai cunoscute opere din lume [Sursa foto: PixaBay]

25 octombrie. Ziua Internațională a Artiștilor. Cei mai cunoscuți artiști din întreaga lume

1. Leonardo da Vinci 

Leonardo da Vinci este considerat omul original al Renașterii. Este recunoscut nu numai pentru capodoperele precum Mona Lisa, Cina cea de Taină și Doamna cu hermină, dar și pentru desenele sale cu avioane, tancuri, automobile.

2. Michelangelo

Michelangelo a fost un pictor (Tavanul Sixtin), un sculptor (David și Pietà) și arhitect (Basilica Sf. Petru din Roma), dar a scris și poezie. 

3. Vincent van Gogh

Picturile artistului Vincent van Gogh sunt printre cele mai faimoase și îndrăgite din toate timpurile, dintre care amintim celebra pictură „The Starry Night”.

4. Edvard Munch

Edvard Munch este, în general, recunoscut ca precursorul expresionismului, iar cea mai cunoscută operă este „The Scream”. 

5. Gustav Klimt

Gustav Klimt este cunoscut pentru folosirea foilor de aur, lucru pe care l-a înțeles în timp ce vizita celebrele fresce bizantine din Ravenna, Italia.

Ziua Internațională a Artiștilor 
Ziua Internațională a Artiștilor [Sursa foto: PixaBay]

6. Pablo Picasso

Pablo Picasso este unul dintre cei mai cunoscuți artiști din toate timpurile. Numele său este practic sinonim cu arta modernă. 

7. Rene Magritte

René Magritte este recunoscut de iubitorii de artă. El a venit cu o nouă viziune, prin care a transformat complet așteptările despre ceea ce este real și ce nu este.

8. Salvador Dalí

Salvador Dali este unul dintre cei mai cunoscuți artiști ai tuturor timpurile, iar picturile sale au fost și sunt în continuare simbolul suprarealismului. 

9. Frida Kahlo

Frida Kahlo a fost o artistă de performanță a picturii. Cele mai faimoase lucrări ale ei sunt numeroasele autoportrete suprarealiste. 

10. Rembrandt

Este unul dintre cei mai mari artiști din istorie și este responsabil pentru capodopere precum „The Night Watch” și „Demonstration of the Anatomy of the Arm” a doctorului Nicolaes Tulp, potrivit Time Out.