Stiri

23 noiembrie! Primul smartphone din istorie a fost lansat pe 23 noiembrie 1992

Primul smartphone din istorie
Ziua de 23 niembrie este una marcantă pentru evoluția tehnologiei.

În această zi a fost prezentat primul smartphone din istorie și nu, nu a fost un Iphone. La un show de tehnologie din Las Vegas a fost prezentat prototipul primului smartphne din istorie: un IBM Simon. Avea un ecran pe care îl controlai cu un stilou special și puteai scrie notițe cu pixul. Din păcate avea doar un MB, iar bateria nu rezista mai mult de o oră. Telefonul se numea „Simon” pentru că era simplu și puteai face aproape orice voiai pe el. Avea calculator și calendar, puteai să trimiți și să primești fax-uri. 

„Primul smartphone care a fost prezentat a fost creat de IBM şi uitaţi-vă unde am ajuns acum. Cu toţii ne aşteptăm să avem unul în buzunar. Cu toţii le folosim în permanenţă. Au devenit device-urile alese pentru accesarea lumii digitale. Iar IBM a fost acolo la început” a spus Simon Edward, şeful departamentului de marketing IBM, potrivit Mediafax.

Telefonul care a fost disponibil doar în SUA, a costat inițial 899 USD (539 GBP). Au fost vândute în jur de 50.000 de telefoane, cei mai mulți dintre cumpărători fiind oameni de afaceri.