Stiri

21 octombrie: „Ziua Spiriului”, ziua dedicată luptei pentru empatia față de persoanele LGBTQ

21 octombrie: „Ziua Spiriului”, ziua dedicată luptei pentru empatia față de persoanele LGBTQ
21 octombrie: „Ziua Spiriului”, ziua dedicată luptei pentru empatia față de persoanele LGBTQ [Sursa foto: PixaBay]
„Ziua Spiritului” este serbată an de an în a treia joi din octombrie. Anul acesta, ziua spiritului a picat pe 21 octombrie. Ce semnfică această sărbătoare?

Ziua Spiritului este o sărbătoare internațională care a fost inaugurată în 2010, fiind inițiată de tânăra canadiană Brittany McMillian. Inițiativa a venit după ce tânăra naviga pe rețeaua Tumblr și a dat peste o serie de informații despre sinucideri ale persoanelor gay din cauza agresorilor. Copleșită de valul de informații negative, tânăra s-a decis să inițieze o campanie prin care să stopeze bullying-ul împotriva persoanelor gay sau lesbi și a dorit să sprijine persoanele care trec prin astfel de drame.

Astfel, ea a decis să întrebe în comunitatea ei de pe rețelele de socializare dacă ar oamenii ar fi dispuși să poarte culoarea violet pentru a-și arăta empatia față de minoritățile sexuale. Ea ales această culoare pentru că reprezintă culoarea spiritului de pe steagul LGBTQ.

21 octombrie: „Ziua Spiriului”, ziua dedicată luptei pentru empatia față de persoanele LGBTQ
21 octombrie: „Ziua Spiriului”, ziua dedicată luptei pentru empatia față de persoanele LGBTQ[Sursa foto: PixaBay]

Munca și determinarea eu au dus la o zi prin care se serbează această inițiativă. Postarea ei a deveni virală pe internet și a atras atenția GLAAD, o organizație neguvernamentală americană de monitorizare a presei fondată ca un protest împotriva acoperirii defăimătoare asupra persoanelor L.G.B.T.Q.

Acum, ziua este organizată și promovată de GLAAD, care oferă, de asemenea, seturi de resurse pentru Ziua Spiritului, pentru ca tinerii aliați să se ridice împotriva agresiunii față de persoanele cu orientare sexuală diferită, în propriile școli. 

Ziua Spiritului, o sărbătoare mai populară de la an la an, a primit și susținerea celebrităților de la Hollywood 

De-a lungul anilor, Ziua Spiritului, a crescut în popularitate și vizibilitate. Acum este văzută de milioane de participanți, inclusiv școli, afaceri, echipe sportive, vedete și puncte de presă. Susținătorii Zilei Spiritului poartă, de asemenea, culoarea violet pentru a-și arăta sprijinul pentru tinerii L.G.B.T.Q și pentru a onora victimele sinuciderilor din comunitate. Suporterii sărbătoresc, de asemenea, schimbându-și pozele de profil și folosind pe hashtagurile #SpiritDay și #ChooseKindness în postările lor de pe rețelele de socializare. 

Campania a primit un mare sprijin din partea celebrităților de la Hollywood. Prima campanie din 2010 a fost susținută de Ellen DeGeneres, Hilary Clinton și distribuția lui Glee. Lista vedetelor susținute s-a extins în următorii ani. Oamenii își pot arăta sprijinul față de tinerii LGBT purtând o panglică mov sau haine mov sau adăugând o nuanță violet la fotografiile lor de pe Facebook și Twitter.

Surse: National Today 

https://anydayguide.com/calendar/1345