Stiri

21 iulie 2021. Ziua Națională a Hot Dog-ului în America

21 iulie 2021. Ziua Națională a Hot Dog-ului în America
21 iulie 2021. Ziua Națională a Hot Dog-ului în America [Sursa foto: Facebook]
Ziua de 21 iulie este cunoscută în America drept Ziua Națională a Hot Dog-uului.

Hot Dog-ul este una dintre mâncarea de tip fast-food preferată de americani. O zi de vară într-un parc de distracții sau la un stadion de fotbal trebuie să fie neapărat asezonată cu un hot dog numai bun de savurat.

21 iulie 2021. Ziua Națională a Hot Dog-ului în America. Istoria hot dog-ului

Ziua Națională a hot-dog-ului se serbează an de an în a treia miercuri din luna iulie.

Ar trebui să cunoașteți câteva aspecte importante despre hot dog, pornind de la faptul că termenul în sine a fost derivat în secolul al XIX-lea, într-un moment în care imigranții germani și-au adus propriile tradiții culinare în lumea nouă. Se crede că au adus la New York primii hot dogi, denumiți inițial ca un „cârnați de dachshund”, pentru forma lor lungă. În jurul anilor 1870, Charles Feltman, un imigrant german a început să vândă hot dogi în Coney Island.

Deși nu putem fi complet siguri cum sau chiar când a fost creată Ziua Națională a Hot Dog-ilor, știm că ziua a fost creată ca un semn de semn al Lunii Naționale Hot Dog în iulie de către „National Hot Dog and Sausage Council”  pentru a evidenția acest favorit al americanilor. Hot-dog-ii au devenit un nume de uz casnic la sfârșitul secolului al XIX-lea, când iubitorul de mâncare obișnuit și proprietarul echipei de baseball din St. Louis Browns- mai cunoscut de unii ca Baltimore Orioles- Chris Von de Ahe i-a adus la propriul său parc de distracții. 

Tot astăzi mai este și ziua internațională a măncării de tip fast food. 

21 iulie 2021. Ziua Internațională a mâncării de tip fast-food

Tot astăzi, în America, este ziua internațională a junk food-ului. Este o zi dedicată mâncărurilor rapide pe care le preferăm cei mai mulți dintre noi mai ales când suntem pe fugă. Mâncarea de tip fast food a fost popularizată în America în 1950 și mâncarea de acest tip este, prin definiție, bogată în grăsimi, zahăr, sare și calorii. Dar pe de altă parte, este și foarte delicioasă.