• Aiud 95.2
 • Alba-Iulia 99.7
 • Bacău 88.8
 • Bârlad 104.9
 • Bistrița 97.3
 • Botoșani 91.1
 • Brașov 91.9
 • București 88.0
 • Buzău 96.7
 • Câmpeni 96.2
 • Câmpina 88.6
 • Cluj-Napoca 101.5
 • Constanța 96.9
 • Craiova 92.0
 • Focșani 95.3
 • Piatra Neamț 102.3
 • Ploiești 88.3
 • Râșnov 104.5
 • Sibiu 88.4
 • Sinaia 103.6
 • Tg. Mureș 106.4
 • Timișoara 93.9
 • Tulcea 91.4
Actualitate

21 de morți în cumplitul accident de lângă Veneția dintre care 4 erau români: "O scenă apocaliptică, nu există cuvinte"

21 de persoane si-au pierdut viata in accidentul de langa Venetia
4 romani si-au pierdut viata in accidentul cumplit de langa Venetia [Sursa foto: Hepta]
Probe ADN pentru identificarea tuturor victimelor accidentului de lângă Veneţia.

Un autocar plin cu turiști din mai multe țări a ieșit de pe șosea și s-a prăbușit în gol, de la 30 de metri înălțime. 21 de persoane și-au pierdut viața în total, iar alte 15 sunt grav rănite.

Unii dintre pasageri nu aveau acte asupra lor/ Rudele victimelor au început să sosească în Italia

Autorităţile italiene încearcă încă să identifice toate cele 21 de victime ale accidentului mortal de autobuz produs marţi în Veneţia, ân timp ce familiile celor decedaţi încep să sosească în Italia, transmite BBC.

Probele de ADN sunt folosite pentru a confirma identitatea celor care nu aveau asupra lor documente personale, a declarat procurorul Bruno Cherchi.

Citește și: "Cred că mi-aș pune ștreangul. Sunt așa de bulversat". Tatăl Laurei Roșca a primit rezultatele testelor toxicologice și a aflat adevărata cauză a morții. Momentul de neatenție care a dus la această tragedie

Trei copii, inclusiv un bebeluş, se numără printre cei decedaţi, potrivit autorităţilor.

Autobuzul transporta 39 de turişti din centrul Veneţiei către un camping. Miercuri seară, rudele victimelor au început să sosească în Italia din alte ţări pentru a identifica morţii.

Primarul Luigi Brugnaro a declarat că a avut loc o tragedie uriaşă. "O scenă apocaliptică, nu există cuvinte", a spus el pe reţelele de socializare. Imaginile de pe camerele de supraveghere au arătat cum vehiculul a trecut pe lângă un alt autobuz înainte de a se răsturna de pe carosabil.

Un salvator a vorbit despre o "tragedie a tinerilor, dacă nu chiar foarte tineri, cu excepţia câtorva adulţi". Ucraineni, trei germani, patru germani, patru români, doi portughezi, un cetăţean sud-african şi şoferul italian se numără printre cei ucişi, a declarat un purtător de cuvânt al primarului din Veneţia.

Se ştie că 15 persoane au fost rănite, dintre care cinci grav- inclusiv ucraineni, austrieci, spanioli şi alţi turişti străini, potrivit oficialilor.

Autorităţile italiene încearcă încă să identifice toate cele 21 de victime ale accidentului mortal
Trei copii printre care si un bebelus se numara printre victimele care au decedat in urma accidentului de langa Venetia[Sursa foto: Hepta]

Printre răniţi se numără doi tineri de 16 ani şi doi copii mai mici, a declarat guvernatorul local. Doi fraţi germani, în vârstă de şapte şi 13 ani, erau trataţi pentru fracturi la spitalul din Treviso, în apropiere. Părinţii lor au fost ucişi în accident, iar băieţii primeau consiliere psihologică.

O tânără croată care se afla în luna de miere a murit, de asemenea, potrivit agenţiei de ştiri Ansa.

Soţul ei a fost trimis la spital.Unii supravieţuitori aflaţi la spitalul Angelo di Mestre întrebau de cei dragi, a declarat şefa secţiei de medicină, Chiara Berti.

"Erau familii întregi, bunici, nepoţi, soţi", a declarat ea. Procurorul din Veneţia, Bruno Cherchi, a declarat că doar trei sau patru supravieţuitori au reuşit să vorbească cu anchetatorii până miercuri după-amiază.

Autorităţile oraşului au declarat trei zile de doliu după tragedie.Autobuzul s-a prăbuşit marţi, în jurul orei 19:45 (17:45 GMT). Se pare că fusese închiriat de o companie locală pentru a prelua turişti din centrul istoric al Veneţiei şi a-i duce la un camping din districtul Marghera, situat în apropiere, pe continent.

Martorii au văzut cum autobuzul a trecut pe lângă parapetul de protecţie al pasajului pe o distanţă de 50 de metri, înainte de a se prăbuşi la pământ, a adăugat procurorul.

Compania de autobuze a subliniat că vehiculul de 13 tone este electric, respingând rapoartele anterioare potrivit cărora acesta ar funcţiona şi cu gaz metan. Comandantul brigăzii de pompieri, Mauro Longo, a declarat pentru site-ul Il Gazzettino că bateriile autobuzului au luat foc şi au făcut ca sarcina de a elibera vehiculul să fie o operaţiune complexă.

Martorii au declarat că au putut auzi oameni ţipând, dar flăcările erau prea intense pentru a ajunge la ei.

Un muncitor în vârstă de 27 de ani şi colegul său de apartament au fost printre primele persoane care au ajuns la faţa locului. El a povestit că a scos trei sau patru persoane din autobuz, inclusiv o tânără. Boubacar Touré şi Odion Eboigbe au alergat la faţa locului după ce au auzit ”o prăbuşire bruscă şi tunătoare” lângă apartamentul lor.

"Am alergat până la locul unde autobuzul era în flăcări şi am auzit o femeie strigând: «Copilul meu, copilul meu»", a declarat Boubacar pentru BBC."Am reuşit să o scot pe fereastră şi apoi i-am scos fiul ei, care era grav ars, dar încă în viaţă", a adăugat el.

Citește și: ”Nu știam dacă va supraviețui” Actrița Cristina Cioran a povestit, cu lacrimi în ochi, despre drama vieții ei

Boubacar a spus că focul a fost atât de intens încât extinctoarele au avut un impact redus asupra flăcărilor.

Ceea ce nu este clar este motivul pentru care autobuzul a părăsit pasarela pe o porţiune de drum în coborâre şi a trecut prin balustrada de protecţie şi bariera metalică. Poliţia examinează înregistrările video ale camerelor de supraveghere din apropierea locului accidentului. Şoferul în vârstă de 40 de ani, Alberto Rizzotto, lucra pentru compania de autobuze de şapte ani şi nu există niciun indiciu pe şosea că acesta ar fi încercat să frâneze înainte de accident.

În ultima sa postare pe Facebook, el a spus că efectua o "navetă spre Veneţia". Şeful regiunii Veneto, Luca Zaia, a declarat că "totul indică" că şoferului i s-a făcut rău în momentele dinaintea pierderii controlului autobuzului. Cu toate acestea, el a adăugat că este prudent să nu se facă speculaţii cu privire la cauzele accidentului.

Massimo Fiorese, de la compania de autobuze La Linea, a declarat că vehiculul avea mai puţin de un an, iar şoferul era foarte experimentat.

"Există o înregistrare video cu autobuzul chiar înainte de a cădea", a declarat el pentru agenţia de presă Ansa.

"Vehiculul ajunge, încetineşte şi frânează. Este aproape oprit când se izbeşte de balustrada de protecţie. Cred că şoferul trebuie să se fi îmbolnăvit, pentru că altfel nu-mi pot explica acest lucru", a adăugat el.

Pompierii au scos în cele din urmă autobuzul distrus de la locul accidentului, miercuri dimineaţa devreme.

Un punct de primire cu psihologi şi psihiatri a fost înfiinţat la un spital din apropiere pentru a oferi sprijin familiilor victimelor.

Prim-ministrul Italiei, Giorgia Meloni, a declarat că gândurile ţării sunt alături de victime şi de familiile şi prietenii acestora.